Even bijpraten!

Ik realiseer mij dat het inmiddels schandalig lang geleden is, dat ik een verslag plaatste van mijn activiteiten als raadslid. Reden: voornamelijk drukte op mijn werk. Want de gewone werkgever is er natuurlijk ook nog. Gemiddeld is mijn werkverdeling in uren per week: Rabobank 32, Raad Schiedam 20 tot 25.

Die werkzaamheden voor de raad spelen zich over het algemeen in de avonduren af. Vergaderingen, bijeenkomsten, lezen en mailen.
In de afgelopen twee maanden hebben vakantie, operatie van mijn jongste zoon, twee drukke maanden op mijn werk èn het raadslidmaatschap ervoor gezorgd dat van het terugmelden van mijn werk voor de raad te weinig terechtgekomen is. Waarvoor mijn excuses.
Maar ik ga het nu inhalen!

In de twee afgelopen raadscycli zijn mijn bijdragen in de Aleidazaal beperkt geweest.
Zij hebben voornamelijk bestaan uit het meedenken met en bijdragen leveren aan onderwerpen die door fractiegenoten behandeld werden.

Begin november behandelde de raad de begroting voor 2016.
Voorafgaand aan de behandeling in de commissie kunnen raadsleden technische vragen stellen. Dit zijn vragen waarmee je zaken uit de begroting inhoudelijk verhelderd wilt hebben.

Mijn vragen betroffen onder andere:
1. Verduidelijking van de situatie van de winkelstraatmanager Nolenslaan/Groenelaan;
2. Aandacht voor het behoud van in Schiedam gevestigde bedrijven;
3. Het feit dat (met uitzondering van D66-wethouder Houtkamp) na bijna anderhalf jaar collegeperiode nog van geen enkel collegelid een e-mailadres op de gemeentelijke website te vinden is;
4. Het vergunningenbeleid van de gemeente bij evenementen;
5. De doelstelling en kosten van een promotiefilmje over onze stad, dat in oktober gepresenteerd werd.
De totale lijst met vragen van raadsleden vindt u hier:

Tijdens de behandeling van de begroting in de raadsvergadering heeft mijn fractievoorzitter, Marcel Bregman, op mijn verzoek onder andere gevraagd te onderzoeken of de Ruïne van het Huis te Riviere opengesteld kan worden voor bezoekers. Ik vind het enorm zonde dat dit gebouw, dat zo’n enorme historische waarde voor onze stad heeft, alleen van af een afstandje bekeken kan worden.
De wethouder heeft toegezegd openstelling van de ruïne te gaan onderzoeken.

In de afgelopen raadsperiode heb ik in de commissievergadering tijdens de rondvraag aandacht gevraagd voor het vertrek van de gemeentesecretaris. Deze is drieënhalf jaar geleden aangesteld met de opdracht de ambtelijke organisatie om te vormen en er vooral ook voor te zorgen dat de onder burgemeester Verver aanwezige angstcultuur zou verdwijnen. Nu de secretaris vertrekt moet er een opvolger benoemd worden. En welke taak krijgt die?
Wethouder Stam antwoordde hierop dat bij het opstellen van de vacature aan een aantal belanghebbenden, waaronder de gemeenteraad in staat gesteld zal worden input te leveren.

Dat waren de zaken in de Aleidazaal. Maar wat heb ik verder nog gedaan:
Meerdere malen heb ik contact gehad met de Tweede Kamerfractie van D66, in verband met de bedreigde intercitystatus van station Schiedam-Centrum. Hierover heb ik al eerder bericht op deze site. (Klik hier).
Ik heb aandacht gevraagd voor het niet meer online kunnen navragen van moties en schriftelijke vragen uit de raadsperiode 2010 – 2014. Naar aanleiding hiervan is toegezegd dat deze alsnog online gezet zullen worden. (Klik hier).

Met fractiegenoten Arjen Kuin en Zülfikar Güler stond ik op het Geuzenplein met “SpreekUur66”. (Klik hier).

Ik woonde bij:

Het Stadserf over de startnotitie integrale veiligheid.

Een bijeenkomst van de klankbordgroep Metropoolregio. Hierin spreken de burgemeester, wethouders, ambtenaren en raadsleden die zitting hebben in een van de adviescommissies van de metropoolregio zitten met elkaar over afgelopen en komende vergadering.

Een vergadering van de adviescommissie Economisch Vestigingsklimaat van de Metropoolregio.

Het wijkoverleg Woudhoek.
Het wijkoverleg Spaland/Sveaparken.

Komende dinsdag en woensdag vergadert de gemeenteraad in commissievorm.
Voorafgaand aan deze vergadering heb ik enkele vragen gesteld, die waarschijnlijk morgen schriftelijk beantwoord zullen worden.
Tijdens de vergaderingen zelf zal ik, gezien de agenda, waarschijnlijk geen hoorbare of zichtbare taak hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *