Definitief einde aan de hondenbelasting!

De hondenbelasting wordt in Schiedam definitief afgeschaft. Hiervoor heeft D66 zich minstens tien jaar lang sterk gemaakt. Vorig jaar nam ik namens D66 samen met PS het initiatief tot een motie waarin de hondenbelasting stapsgewijs zou worden afgebouwd.

In stapjes, omdat de financiële situatie van de stad op dit moment geen ruimte geeft om het in keer te doen. Deze motie haalde een meerderheid in de raad.
Afgelopen zomer bleek het college echter niet van plan deze motie uit te voeren. Bij de behandeling van de zomernota hebben we aangegeven dat dit voor ons niet aanvaardbaar zou zijn.
Na het vertrek van GroenLinks en PS uit de coalitie, heb ik aangegeven dat het afschaffen van de hondenbelasting voor D66 een van de voorwaarden was om binnen de coalitie te blijven.
Uiteindelijk is de afschaffing opgenomen in de begroting.

Deze is gisteravond behandeld door de raad en uiteindelijk aangenomen. Hiermee is de afschaffing dus definitief geworden.
Zoals gezegd wordt hij in gelijke stappen afgebouwd. Per 1 januari 2025 is hij helemaal afgeschaft.

Zoals ik hierover bij de begrotingsbehandeling in de raad zei: “Voor sommige zaken moet je een lange adem hebben. Des te groter de voldoening, als je ze dan eindelijk gerealiseerd ziet”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *