Maandelijks archief: juli 2017

Zullen we een spelletje doen?

Op 13 juli mocht ik te gast zijn bij Mieke Wigmans, van Stichting J&S. Zij organiseert om de week een spelletjesmiddag voor kinderen uit de buurt.

Gewoon even de telefoon uit en met elkaar sjoelen, tafelvoetballen of Monopoliën.
En dat wordt dan vervolgens afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.
Natuurlijk is dit ook direct een moment om met de kinderen te praten en, op een leuke manier, te leren respectvol met elkaar om te gaan.

Geweldig om mee te maken hoe een groep van zo’n tien kinderen uit zichzelf binnenkomt, hoe Mieke, heel duidelijk en consequent, vervolgens met hen in gesprek gaat en zich vervolgens met ziel en zaligheid met hen stort op de spelletjes.
Hierbij werd zij vandaag geholpen door Jannie Adams-Heijboer en Lenie Hoogstad, die bovendien zorgde voor gezonde, verse en vooral lekkere maaltijd.
De tijd vloog om!

Beste Mieke, ik heb een heerlijke middag gehad en ben onder de indruk van het werk dat jij doet, daar aan de Groenelaan.

Dankjewel dat ik aanwezig mocht zijn!

Lange Haven Plus is klaar, Taanbrug is geopend!

Op zaterdag 8 juli werd met een groot feest gevierd, dat het enorme project Lange Haven Plus afgerond is, De belangrijkste onderdelen van dit project: herstel van de verzwakte kades, autoluw maken van de haven en meer aanmeerplaatsen voor schepen en de fluisterboot.

Ook de aanleg van de nieuwe Taanbrug maakte onderdeel uit van dit project. En deze brug werd tijdens het feest geopend door burgemeester Lamers.

Bedoeling van dit feest was ook, het aan watertoeristen laten zien dat Schiedam weer helemaal klaar en bereikbaar is voor hen. In die zin maakte het ook deel uit van de uitvoering van de motie “Watertoerisme”, die ik namens D66 in 2015 samen met de VVD indiende.

Overdag waren er op de kade activiteiten in de vorm van muziek, straattheater en foodtrucks. Op het water waren er allerlei activiteiten voor kinderen.

Het avondprogramma bestond, naast de muziek en de foodtrucks uit de officiële opening van de Taanbrug en een afsluitende waterfonteinenshow met muziek, water, licht en vuur.
Met de verlichte Havenkerk als decor.

Het was een prachtig gezicht!
Op de kades zag het zwart van de mensen.

Een feest waarmee Schiedam heeft laten zien hoe gezellig onze stad kan zijn en hoe mooi zij sowieso is. Prachtig om mee te maken!

Overzicht laatste werkzaamheden voor het reces.

Na de raadsvergadering van 4 juli jl. is het zomerreces aangebroken. In september komt de raad weer bij elkaar. 

Betekent dit, dat ik dan als raadslid al die tijd achterover leun? Ik dacht het niet!
Wel ga ik op vakantie (tweemaal zelfs). En natuurlijk zijn er geen fractie- of raadsvergaderingen en liggen ook de wijkoverleggen stil. Voor een raadslid scheelt dat al een aantal avonden in de maand.

Maar natuurlijk zijn er ook zaken die doorgaan. Schiedam staat immers niet stil. Als ik iets te melden heb, dan zal ik dat dus ook doen.

Ik wens iedereen een prettige zomervakantie!

Hieronder een overzicht van mijn werkzaamheden in de laatste twee weken voor het reces:

Maandag 26 juni 

’s Avonds had ik met de fractie van D66 overleg, ter voorbereiding op de raadsbehandeling van de zomernota en ter voorbereiding op de raadsvergadering van 4  juli.

Dinsdag 27 juni 

Een lange dag! De behandeling van de zomernota begon om 17:00 uur en werd door burgemeester Lamers gesloten om vier minuten na middernacht!

Maar het was wel een goede vergadering. Veel debat en moties die werden ingediend door combinaties van coalitie- en oppostitiepartijen.

Op donderdag 29 juni was ik ’s middags aanwezig bij de opening van het Knuffelpunt van De Stokerij op de Hoogstraat.

Op zaterdag 1 juli was ik aanwezig bij de opening van “Vaandels en Verhalen”, de nieuwe tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam. Een tentoonstelling, die gemaakt is door, voor en met Schiedammers.

Maandag 3 juli

Het laatste fractieoverleg voor het zomerreces. Met als gasten drie mensen van Urban Scye. Dit is een collectief van jongeren, die allerlei creatieve ideeën hebben over en voor Schiedam. Inspirerende gasten!

Dinsdag 4 juli 

De laatste raadsvergadering voor de vakantie. Uit mijn portefeuille stonden geen punten op de agenda. Dus mijn rol was zeer beperkt.

Wel was het mooi om te zien dat het raadsvoorstel inzake Schiedam in Beweging, fase 2 (woningbouw en verplaatsing sportcomplexen op Harga) met algemene stemmen werd aangenomen.

Extra bijzonder was, dat dit de laatste raadsvergadering was, met Juliette Glavimans naast mij.
Inmiddels heeft zij ook publiekelijk bekend gemaakt te moeten stoppen met haar raadswerk.
Ik ga mijn maatje enorm missen!


 
Woensdag 5 juli 

’s Ochtends was ik, samen met wethouder Patricia van Aaken en Jan Vos van Irado te gast bij PopUp TV.  In het programma “Onder Ogen” vertelden we over de inzameling van taxussnoeisel, in het kader van de bestrijding van kanker.

Donderdag 6 juli  

Met een etentje namen fractie en wethouder afscheid van Annerike van de Water. Tussen 2010-2014 was zij  raadslid voor D66 en van 2014 tot eind mei 2017 was zij in dienst als fractieondersteuner.
Met dit werk is zij helaas gestopt. Maar we wilden haar niet met stille trom laten vertrekken.