Debat coalitiecrisis

Op dinsdag 28 september vond in de Schiedamse raad een debat plaats over het vertrek van GroenLinks en Progressief Schiedam uit de coalitie. Namens D66 sprak ik de bijdrage uit in de video bij dit bericht.

Overigens probeerden enkele partijen de gelegenheid te gebruiken/misbruiken door een motie in te dienen, die het invoeren van betaald parkeren in geheel Schiedam in de toekomst onmogelijk moest maken.
Voor ons een onbegrijpelijke motie. In de eerste plaats omdat het college duidelijk aangaf dat het invoeren van grootschalig betaald parkeren (zoals dit in het gesneuvelde uitvoeringsprogramma stond) tijdens de rest van deze raadsperiode niet meer aan de orde zal zijn.

Daarnaast is in Schiedam de afgelopen jaren op enkele plaatsen juist op verzoek van bewoners betaald parkeren ingevoerd. De motie die gisteravond werd ingediend zou dat in de toekomst onmogelijk maken. Waarmee je dus ook op dit punt iedere vorm van participatie de nek zou omdraaien.

Betaald parkeren is en blijft een beladen onderwerp. Het debat daarover moet zorgvuldig gevoerd worden. Het moet niet beslist worden door populistische moties. Gelukkig werd de motie verworpen door een ruime meerderheid van de raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *