Fietsenstalling Willem-Alexander moet veiliger

In de afgelopen weken zijn er opvallend veel fietsen gestolen bij Sportpark Willem-Alexander.
Naar aanleiding daarvan heb ik contact opgenomen met de beide wethouders die over Schiedam In Beweging gaan en heb ik gesproken met de manager van het Sportpark.

De belangrijkste punten die ik constateer zijn:

1.
De fietsenstalling bij het sportpark is ingericht met fietsbeugels (waar je alleen het voorwiel van een fiets in kunt plaatsen). Veiliger zou zijn het plaatsen van “fietsnietjes”. Dit zijn gebogen stalen buizen, waar je je fiets tegenaan kunt zetten en waaraan je het frame met een extra slot kunt vastmaken.

2.
De verlichting bij de stalling is onvoldoende. Stedin heeft na een jaar nog altijd geen verlichting gerealiseerd in de stalling en op het fietspad ernaast. Dit bevordert de veiligheid natuurlijk niet bepaald.

Het oplossen van deze twee zaken moet wat mij betreft prioriteit krijgen. We willen immers graag, dat Schiedammers de fiets pakken? Dan moet deze ook veilig gestald kunnen worden.

Gelukkig vind ik op het stadskantoor aandacht hiervoor, al zal het allemaal niet binnen enkele weken opgelost zijn. Wel begreep ik, dat vanuit het sportpark de politie gevraagd is, tijdens hun rondes extra aandacht te vragen voor het sportpark.

Laten we hopen, dat we binnenkort kunnen zeggen, dat de stalling bij Sportpark Willem-Alexander een stuk veiliger geworden is!

Een gedachte over “Fietsenstalling Willem-Alexander moet veiliger

  1. Pingback: Werkzaamheden oktober: Bomen, Eneco en winkeltijden (en nog veel meer) | John van Sliedregt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *