Maandelijks archief: augustus 2015

En we gaan weer tegenaan!

Zo, na dit weekend zit de zomervakantie voor onze regio er weer op. In de afgelopen periode heb ik mij betrekkelijk kalm gehouden, waar het raadswerk betrof.
Dat komt voornamelijk omdat het echt even nodig was de accu opnieuw op te laden.
Ondanks wat mensen soms lijken te denken, vergt het raadslidmaatschap alles bij elkaar gemiddeld tussen de 20-25 uur per week. Gecombineerd met een “normale”baan betekent dat dus lange werkweken.
Dit jaar merkte ik, ook door gezondheidsproblemen van mijn zoon dit voorjaar, dat ik hard aan vakantie toe was.

Natuurlijk betekent dit niet dat je als raadslid dan je ogen, mond, deuren en ramen sluit. Schiedam leeft gewoon door en er zijn altijd wel zaken die aandacht vragen. Die pak je dan ook op.

Zo heb ik een korte e-mailwisseling gehad met wethouder Stam, over de zienswijze van de BVSO inzake de Singelschool. En heb ik uitgebreid bijgepraat met onze D66-wethouder Marcel Houtkamp.
Ook heb ik als sparringpartner meegedacht met mijn fractiegenoot Zülfikar Güler, bij het opstellen van schriftelijke vragen over het niet doorgaan van de zomerschool.
Leuk hoogtepunt was mijn deelname aan de GayPride, op de boot van D66.

Al met al was het dus wel een periode die beduidend rustiger was dan normaal het geval is.
Op 1 september start het politiek seizoen weer. Op 8 september komt de raad voor de eerste commissievergadering bij elkaar.

Vandaag zijn we als fractie voor het eerst sinds een aantal weken weer bij elkaar gekomen. Om bij te praten, vakantie-ervaringen uit te wisselen. En natuurlijk ook om vooruit te kijken naar dit najaar.

De komende maanden staan er vanuit mijn portefeuille in ieder geval twee interessante zaken op de agenda. Allereerst de nota waarin het fietsbeleid van en in de gemeente Schiedam voor de komende jaren wordt uiteengezet.

Ten tweede wordt later dit jaar gesproken over de zendmachtiging voor de lokale omroep in de komende jaren. Wie deze zendmachtiging krijgt wordt niet bepaald door de gemeenteraad, maar door het commissariaat voor de media. Maar de raad mag wel een advies uitbrengen.
En daar kan een flinke discussie over gevoerd worden, wat mij betreft.

fractieborrel 230815

Een geweldige GayPride!

Wat een waanzinnige, geweldige GayPride was het vandaag!

Blij en trots ben ik, dat ik mocht meevaren met de boot van D66. Prachtig weer, een supergezellige boot, stampvolle grachten, leuke reacties vanaf de kant. En natuurlijk naast al het feest ook aandacht voor de boodschap: “Wereldwijd jezelf kunnen zijn”.

IMG_5123 IMG_5124 IMG_5134 IMG_5145 IMG_5146 IMG_5150