Maandelijks archief: april 2021

Moreel leiderschap is hard nodig onder de regenboog

Dit artikel verwoordt prima het gevoel waarmee ik al een aantal dagen rondliep. Dagen waarin ik met buikpijn heb rondgelopen vanwege de ophef rond de persoon aan wie ik mijn voorkeursstem gaf, vanwege zijn inzet voor de LHBTI’ers.

Ophef die ik volkomen begreep, nadat er allerlei berichtenwisselingen gepubliceerd werden. En na zijn verklaring “Altijd binnen de grenzen van de wet gehandeld te hebben”. Zoals ik wel vaker zeg: “Dat iets mag van de wet, betekent niet automatisch dat je het dan ook maar moet doen”. Een moreel kompas is minstens net zo belangrijk.Dank aan Jurgen Verhagen voor dit artikel op de website van het blad van de Jonge Democraten.
Lees het door op deze link te klikken.

Werkzaamheden maart en april

Na het drukke einde van 2020 is 2021 voor mij qua werk in de (digitale) raadszaal tot nu toe erg rustig. Eerlijk gezegd is dat ook weleens lekker. Dat betekent wel, dat de overige fractieleden het vanuit hun portefeuilles juist iets drukker hebben.

Dat ligt aan de onderwerpen die in de raad aan bod komen. Er zitten op het moment weinig tot geen stukken uit mijn portefeuilles bij. En als ze er bij zitten, dan zijn het hamerstukken.
Zo heb ik in maart tijdens de commissievergadering wel vragen gesteld over de lokale belastingen, die ondernemers moeten betalen (en die desgevraagd uitstel hiervan kunnen aanvragen i.v.m. de coronacrisis) en heb ik vooruitlopend op de commissievergadering vragen gesteld over het ophalen van PMD. Dit blijft voorlopig tweewekelijks.

Doe ik dan verder niets? Nou, niet bepaald…..

De overleggen met de wethouder (wekelijks) en met de coalitiepartners en de fractie gaan gewoon door natuurlijk. En er zijn natuurlijk nog andere bijeenkomsten waaraan je als raadslid deelneemt. Zoals die van de auditcommissie en informatiebijeenkomsten, Stadserven en beeldvormende avonden.

Verder heb ik samen met Jarle Lourens schriftelijke vragen ingediend over het Fotofestival Schiedam. Voor de tweede keer in deze raadsperiode, helaas.

Ook biedt de betrekkelijke rust van dit moment ruimte om koffie te drinken met mensen uit de stad en te praten over onder andere het verstrekken van boodschappenpakketten, fotofestival (voorafgaand aan de vragen), een onderneemster die zich gedwarsboomd voelt door de gemeente (nog in behandeling), iemand met ideeën over sociaal ondernemen, en over toerisme (met een B&B eigenaar). Daarnaast heb ik mij bemoeid met een conflict tussen buurtbewoners en de gemeente, inzake een school. Dit conflict lijkt inmiddels uit de wereld.

Verder heb ik bij wethouder Ooijevaar opnieuw aandacht gevraagd voor de parkeerperikelen rond de deelscooters. Al eerder heb ik gevraagd om aparte, afgebakende parkeerplekken voor deze scooters. Zodat deze niet meer lukraak op de stoep neergezet worden. Ditmaal heb ik hem een suggestie aan de hand gedaan voor een dergelijke plek in Schiedam-Noord. Ook dit is nog in behandeling.

Allemaal zaken die niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, maar waar je als raadslid echt een rol bij kunt spelen.