Intercitystatus Schiedam Centrum besproken in Den Haag

Begin deze maand meldde ik dat ik namens D66 Schiedam bij onze fractie in de Tweede Kamer een “verlanglijstje” had ingediend op het gebied van openbaar vervoer en infrastructuur in en rond Schiedam. Bovenaan dit lijstje stond behoud van de intercitystatus van station Schiedam Centrum.

Vorige week heb ik, in aanloop naar de behandeling van het Meerjarenplan Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT) in de Tweede Kamer hierover nader contact gehad met medewerkers van de Tweede Kamerfractie.

Afgelopen maandag is het MIRT behandeld. De fractie van D66 heeft hierbij inderdaad de intercitystatus aan de orde gesteld. De staatssecretaris is verzocht om een toelichting op het voorgenomen besluit tot het schrappen van de intercitystatus. Verder is verzocht nader onderzoek af te wachten, alvorens een beslissing te nemen over de intercitystatus van ons station. De staatssecretaris (Sharon Dijksma) heeft aangegeven dit onderzoek inderdaad te willen afwachten.

De Tweede Kamerfractie van D66 wacht de beslissing van de staatssecretaris af. Bij een eventueel negatief besluit worden verder stappen overwogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *