Verslag werkzaamheden (Facebook, 7 december 2014)

Het is alweer twee weken geleden dat ik het laatste verslag van mijn activiteiten publiceerde.
Hoog tijd dus voor een update!

Ik noem wat zaken per datum:

Maandag 24 november:
’s Ochtends aanwezig geweest bij een perspresentatie door wethouders Alexander van Steenderen en Patricia van Aaken. Zij presenteerden een nieuw computerprogramma, waarmee de gemeente de gevolgen van zware regenval voor diverse locaties in Schiedam kan berekenen.
Hiermee kan ook berekend worden wat de gevolgen zijn van maatregelen die men neemt om deze regenval op te vangen. Waterbuffers, groene daken? En op welke plek maak je deze?
Mooi om te zien en hopelijk helpt dit programma wateroverlast, zoals de bewoners in Schiedam-West die in 2011 hadden, in de toekomst voorkomen.

Daarna even gaan kijken, eten en werken (stukken doornemen) in Lisa’s Kitchen. De lunchroom die Necla Yerlikaya enige tijd geleden op de Nolenslaan geopend heeft. Een aanwinst, volgens mij.

Dinsdag 25 november:
Raadsvergadering. Een korte ditmaal, omdat vrijwel alle punten die geagendeerd waren al in de voorafgaande commissievergadering tot consensus geleid hadden.
Wel ben ik in deze vergadering namens de Schiedamse raad benoemd tot de Adviescommissie Economie en Vestigingsbeleid van de op te richten Metropoolregio. Samen met Arie Vilerius van Leefbaar Schiedam neem ik plaats in deze commissie. Wat dat precies voor mij gaat betekenen ga ik graag ervaren!

Woensdag 26 november:
Als toehoorder ’s avonds aanwezig geweest bij een bewonersbijeenkomst inzake de herinrichting van de Havendijk in Schiedam-Zuid. Een weg die al jarenlang onderwerp is van discussie tussen gemeente en omwonenden inzake overlast van met name vrachtverkeer.

Donderdag 27 november:
’s Avonds aanwezig geweest bij het wijkoverleg Spaland/Sveaparken.

Maandag 1 december:
Overdag stukken lezen, ter voorbereiding van de komende raadsvergaderingen. Dat doe ik op de andere dagen natuurlijk ook wel. Maar de maandag heb ik hiervoor meer tijd, omdat ik die dag standaard vrij ben ten behoeve van mijn raadswerk.
’s Avonds fractieoverleg.

Dinsdag 2 december:
’s Avonds aanwezig geweest bij het wijkoverleg Woudhoek.

Aanstaande dinsdag vindt de eerstvolgende commissievergadering plaats. Met op de agenda een aantal belangrijke zaken.
Natuurlijk gaan we het hebben over de financiële situatie van het Stedelijk Museum, dat twee weken terug onverwacht te kampen bleek te hebben met een financieel tekort en door middel van een overbruggingskrediet voorlopig uit de problemen geholpen is. Een zaak die ongetwijfeld tot veel vragen (ook bij D66) en discussie zal leiden. Marcel Bregman zal dit punt namens D66 behandelen.De voorbereiding ervan heb ik samen met hem gedaan.

Ook op de agenda: de evaluatie van de wijzigingen in de afvalinzameling. Nu heb ik daar zo mijn eigen ideeën over. Tot mijn tevredenheid zag ik die voor een groot gedeelte terug in de evaluatie. Met name met het voorstel om in de zomermaanden standaard het GFT-afval wekelijks op te halen (en op die manier overlast van maden en stank te voorkomen) ben ik blij.
Om te peilen hoe er “in de buurt” tegen deze evaluatie aangekeken wordt heb ik hem gedeeld met enkele bewonersverenigingen. Daar kwamen soortgelijke reacties, plus enkele aanvullende opmerkingen uit naar voren.
Overigens gaat de evaluatie veel verder dan de tweewekelijkse vuilophaal. Maar op deze plaats beperk ik mij even tot dit punt.
De evaluatie zal in de commissie behandeld worden door mijn fractiegenoot Arjen Kuin.
De evaluatie zelf vindt u door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *