Verslag werkzaamheden (Facebook, 23 november 2014)

In aansluiting op wat losse berichten die ik de afgelopen week gepubliceerd heb hierbij een terugblik op de afgelopen periode.

Laat ik beginnen met het feit dat mijn vragen over de fietsdiefstallen op Station Schiedam kennelijk iets losgemaakt hebben. Van diverse kanten heb ik er reacties op ontvangen of gelezen. Kennelijk wordt het probleem herkend.
Voorlopig wacht ik de antwoorden van het college af (dat lijkt mij ook wel zo netjes). Hopelijk bieden die een oplossing voor dit probleem.

Donderdag 13 november maakte ik als raadslid mijn eerste begrotingsbehandeling mee.
Vooraf leek het mij een lange zit: beginnen om 17:00 uur en dan maar afwachten wanneer het afgelopen is.
De rolverdeling in onze fractie tijdens deze behandeling was eenvoudig: fractievoorzitter Marcel Bregman was woordvoerder. Dat wil dan dus niet betekenen dat de rest van de fractie achterover kan leunen tot het voorbij is. Zeker niet!
De rest van de fractie is (op de achtergrond) druk bezig. Wat zeggen andere fracties? Welke moties worden ingediend? Wat vinden wij als D66 van iedere motie?

Ik had het vooraf niet verwacht, maar ik vond de avond voorbij vliegen.
Nu was het (maar zolang loop ik niet nog niet mee) kennelijk een vrij korte begrotingsbehandeling. Om ca 23:30 hamerde de voorzitter voor het laatst.
(Een inhoudelijk verslag van de behandeling van de behandeling heb ik via de facebookpagina van D66 Schiedam al met u gedeeld).

Vorige week maandag heb ik met twee nieuwe leden (dit jaar lid geworden) van D66 Schiedam gebrainstormd over mogelijkheden om onze leden (en dan met name de leden die niet naar ledenvergaderingen komen) op een effectieve manier te betrekken bij de lokale politiek.
Hierover is hopelijk binnenkort meer te melden.

Zowel dinsdag als woensdag vergaderde de raadscommissie. De onderwerpen die vanuit mijn portefeuille op de agenda stonden (oprichten van een Bedrijveninvesteringszone op het bedrijvenpark Vijfsluizen en een voorstel inzake de wet Markt en Overheid) konden echter rekenen op een korte behandeling. De raad was eensgezind over de aanbevelingen van het college.

Ook heb ik voorafgaand aan de vergadering schriftelijk vragen gesteld over een DCMR-rapport inzake metingen van de luchtkwaliteit op enkele plaatsen in Schiedam.
Op de antwoorden die ik hierop ontving had ik nog een vervolgvraag (“waarom is bij de Van Beethovenflat, waar straks de A4 in de tunnel verdwijnt, geen meting van de luchtkwaliteit gedaan”).
Omdat de verantwoordelijk wethouder echter weg moest, houd ik het antwoord op deze vraag tegoed.

En verder was dit niet zo’n beste week voor een tweetal Schiedamse plannen (tenminste: naar mijn overtuiging).
Provinciale Staten weigerde een ontheffing te verlenen voor de vestiging van Decathlon op Harga.
Dit betekent zeer waarschijnlijk dat er een streep kan door dit project. Wat mij betreft een gemiste kans.

Tweede tegenvaller was het faillissement van de sloper/bouwer van de Singelschool. Hierover heb ik enkele vragen ingediend, die a.s. dinsdag tijdens de raadsvergadering (agendapunt “Vragenuur”) behandeld worden.

Aanstaande dinsdag is dus de raadsvergadering van november. Omdat over de meeste agendapunten in de commissievergadering al overeenstemming is bereikt, heeft deze vergadering een vrij korte agenda.

Met een punt heb ik wel iets te maken:
Ik ben voorgedragen als lid van de adviescommissie Economisch Vestigingsklimaat van de binnenkort op te richten Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
Iedere deelnemende gemeente kan per adviescommissie 2 leden hiervoor voordragen.
Als mijn mede-raadsleden akkoord gaan met de voordracht kan ik dus een uitbreiding van mijn takenpakket tegemoet zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *