Lange Haven Plus is klaar, Taanbrug is geopend!

Op zaterdag 8 juli werd met een groot feest gevierd, dat het enorme project Lange Haven Plus afgerond is, De belangrijkste onderdelen van dit project: herstel van de verzwakte kades, autoluw maken van de haven en meer aanmeerplaatsen voor schepen en de fluisterboot.

Ook de aanleg van de nieuwe Taanbrug maakte onderdeel uit van dit project. En deze brug werd tijdens het feest geopend door burgemeester Lamers.

Bedoeling van dit feest was ook, het aan watertoeristen laten zien dat Schiedam weer helemaal klaar en bereikbaar is voor hen. In die zin maakte het ook deel uit van de uitvoering van de motie “Watertoerisme”, die ik namens D66 in 2015 samen met de VVD indiende.

Overdag waren er op de kade activiteiten in de vorm van muziek, straattheater en foodtrucks. Op het water waren er allerlei activiteiten voor kinderen.

Het avondprogramma bestond, naast de muziek en de foodtrucks uit de officiële opening van de Taanbrug en een afsluitende waterfonteinenshow met muziek, water, licht en vuur.
Met de verlichte Havenkerk als decor.

Het was een prachtig gezicht!
Op de kades zag het zwart van de mensen.

Een feest waarmee Schiedam heeft laten zien hoe gezellig onze stad kan zijn en hoe mooi zij sowieso is. Prachtig om mee te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *