Beantwoording schriftelijke vragen wandschildering (Facebook, 23 augustus 2014)

Ik beloofde eerder deze week nog terug te komen op de antwoorden van het college op mijn schriftelijke vragen over de verdwenen wandschildering.

Eigenlijk heb ik op drie punten iets te zeggen:

1.
Het college geeft aan dat op deze locatie een nieuwe inrichting wordt aangelegd. Met in plaats van een wandschildering een zakelijker inrichting met een lichtkunstwerk.

Dat gekozen wordt voor een nieuwe inrichting, dat kan natuurlijk. Maar wellicht was het beter geweest de wandschildering in ieder geval tot die tijd te laten zitten.
2.
Het college geeft toe dat de informatievoorziening over het verwijderen van het kunstwerk onvoldoende is geweest.

Dit is wat mij betreft opnieuw een voorbeeld van onvoldoende communicatie vanuit de gemeente.
Denk hierbij ook aan de “kwestie lantaarnpaal” van vorige week.
Iets waar wat mij betreft echt op korte termijn moet verbeteren. Achteraf constateren dat er iets niet goed gegaan is, is wat mij betreft onvoldoende. Nu kan ik zonder aarzelen melden dat het huidige college de communicatie met de inwoners van Schiedam wil verbeteren. Dus ik verwacht op dit punt eensgezindheid.

3.
Het college is van mening dat een witte muur niet uitnodigt tot het spuiten van graffiti.

Ik ben zo vrij het hiermee oneens te zijn. Na het stellen van de vragen was de eerste vandalisering met graffiti al een feit. De muur is inmiddels op die plaats overgeschilderd. (Waarbij de contouren van de graffiti door de witte verf heen zichtbaar bleven). Het college geeft aan ook nieuwe graffiti te zullen overschilderen. Wat natuurlijk ook iedere keer weer geld en tijd kost.
Wat mij betreft kun je dit vergelijken met een schoongeveegd schoolbord. Het nodigt uit tot nieuw geklieder. Laat we hopen dat ik dit helemaal verkeerd zie.

Hier een link naar de beantwoording van de vragen. Met daarbij een impressie van de toekomstige inrichting.
wandschildering-Schiedam-298x234

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *