Verslag werkzaamheden (Facebook, 17 augustus 2014)

Op tweederde van de zomervakantie even een update. Want het is weliswaar zomerreces, het raadswerk gaat toch (zij het op een lager pitje) door.

Net voor het begin van de zomervakantie heb ik wethouder Houtkamp twee mails gestuurd.
Een over de situatie op het Nieuwlandplein, waar in week voorafgaand aan mijn mail weer twee fietsers waren aangereden. Ik heb gevraagd of er, voorafgaand aan de geplande herinrichting, geen tijdelijke maatregelen getroffen konden worden. Zodat na de zomervakantie de veiligheid van fietsers op dit plein in ieder geval iets groter is.
Geen idee of het door mijn mail kwam, want een concreet antwoord heb ik niet gekregen, maar een week later werden er tijdelijke drempels geplaatst.
Krengen waar je als automobilist wel stapvoets overheen moet. Maar die er dus voor zorgen dat de vaart er wel uit is. Hopelijk helpt deze tijdelijke maatregel.

Mail nummer twee ging over de geplande werkzaamheden op enkele plaatsen rond de scholen in SveaParken. Hier leek de gemeente al mee te gaan beginnen, terwijl de gemeente beloofd had hierover eerst de bewoners te informeren en hen de kans te geven hun mening kenbaar te maken.
Inmiddels lijken de werkzaamheden die in de vakantie gepland stonden uitgesteld te zijn. Wellicht is hierover na de vakantie meer te melden.

Verder heb ik, zoals ik eerder al meldde, schriftelijke vragen gesteld over de verdwenen wandschildering. Wat al gevreesd was gebeurde: de witgeverfde muur werd beklad met graffiti.
Tijdens mijn vakantie in België werd ik hierover gebeld door het Algemeen Dagblad. Ik heb de journaliste verteld wat mijn mening hierover was. Dit las ik de volgende dag inderdaad terug in het AD.
De schriftelijke vragen zijn inmiddels beantwoord. Ik kom daar nog apart op terug.

Dan was er de kwestie van de lantarenpaal voor de oprit van bewoners aan de Boezemanstaat. In juni schreef ik al dat ik bij de bewoners langs geweest was en het er op dat moment naar uitzag dat de gemeente de paal binnen 8 weken zou verplaatsen. Na twee jaar wachten leek het dus opgelost.

Helaas heeft de gemeente ook die beloofde 8 weken weer voorbij laten gaan.
Inmiddels kreeg ook de pers lucht van deze zaak, met als gevolg dat Radio Rijnmond, Radio 2, Giel Beelen en Hart van Nederland belangstelling toonden.
En toen kon de paal ineens binnen twee dagen verplaatst worden, met excuses van de gemeente.
Een blamage dat het zover heeft moeten komen en voor de gemeente hopelijk een duidelijke boodschap dat er beter gecommuniceerd moet worden met de inwoners van de stad.
Ik zal dit in ieder geval bij ons eerstvolgende fractieoverleg aan de orde stellen. Het is namelijk niet het enige voorbeeld van onvoldoende communicatie dat ik heb.

De komende twee weken heb ik nog vakantie, maar ben ik wel in Schiedam. Dat geeft mij tijd om mij te gaan voorbereiden op het nieuwe politieke seizoen, dat in september begint.

Vanmorgen ben ik even gaan kijken in de Oosterstraat, waar enkele bewoners de ruimte onder de bomen in hun straat hebben voorzien van worteldoek en opvulling. Dat ziet er netjes uit en scheelt de gemeente iets bij het verwijderen van onkruid.

A.s. dinsdag heb ik een afspraak met iemand van “Schiedam in Beweging”, over de eventuele vestiging van Decathlon op Harga. Hierover later meer.

Verder ga ik (vanuit mijn eerdere functie als campagneleider bij de gemeenteraadsverkiezingen) de evaluatie van onze verkiezingscampagne afronden.
De uitslag was goed voor D66 Schiedam. maar er zijn ongetwijfeld zaken die we een volgende keer beter kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *