Werkbezoek Nieuw Mathenesse

Zaterdagochtend 18 mei ben ik samen met een groot deel van de gemeenteraad op werkbezoek geweest op industrieterrein Nieuw Mathenesse. Een bijzonder industriegebied. Waar in Nederland heb je een industriegebied dat rechtstreeks grenst aan een historische binnenstad?

Komende week spreken we in de raad over het verstrekken van een krediet, om te onderzoeken hoe dit gebied er in de toekomst moet uitzien. Direct aan het begin (vanaf de Koemarkt gezien) ligt al tientallen jaren een open terrein (VROM-terrein). Daarnaast staat de Glasfabriek, die helaas gesloten is. Verder vinden we hier oa de distilleerderijen van De Kuyper en Nolet. Richting de Nieuwe Waterweg ligt nog het voormalige Gusto-terrein.

Verder grenst Nieuw Mathenesse aan Rotterdam. En dan met name aan het Merwe-Vierhaven gebied (M4H), waarmee de gemeente Rotterdam grote plannen heeft. Op het gebied van het vestigen van nieuwe bedrijven en veel woningbouw.
De gemeentes Schiedam en Rotterdam staan in nauw contact met elkaar over de toekomst van M4H en Nieuw Mathenesse.

Wat zijn nu de mogelijkheden voor de toekomst? Alleen industrie? Of een combinatie van bedrijven en wonen?
Dat is kort door de bocht de vraag die nu onderzocht moet gaan worden.

Onder aanvoering van wethouder Minhas fietsen we door het gebied en werd uitleg gegeven over zaken die spelen en gaan spelen.

Ook brachten we een bezoek aan de gerenoveerde grensflat. 
Hoogtepunt hiervan (letterlijk) was een bezoek aan het dak van het flat. Van daar af heb je een prachtig uitzicht over Nieuw Mathenesse en M4H, maar ook over Schiedam.

Tot slot kregen we in het pompstation aan de Rotterdamsedijk (Dat momenteel verbouwd wordt tot sportschool) presentaties over de plannen voor M4H en Nieuw Mathenesse.

Een nuttig bezoek, met prachtig weer. Dit zijn van die dagen waarop het erg prettig is raadslid te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *