Winkelstraatmanager (Facebook, 6 november 2014)

Afgelopen dinsdag, tijdens de commissievergadering, heb ik gemerkt hoe je als raadslid, door simpelweg iets te vragen, iets voor elkaar kunt krijgen.

In de Nolenslaan en sinds kort ook in de Groenelaan is een winkelstraatmanager actief. Deze ondersteunt winkeliers, organiseert hen, helpt hen met raad op financieel gebied etcetera.
Wat D66, maar zeker ook wat mij persoonlijk betreft, een zeer nuttige functie.
Met alle aandacht die de binnenstad (terecht) krijgt, mogen we de kwetsbare winkelgebieden buiten het centrum niet vergeten.

Vorig jaar was oorspronkelijk in de begroting geen plaats ingeruimd voor verlenging van zijn dienstverband. Na een motie van oa D66 en PvdA is zijn contract dit jaar alsnog verlengd.
Sinds augustus is hij zoals gezegd ook actief op de Groenelaan.
Voorafgaand aan de vergadering heb ik (schriftelijk) gevraagd of er in de nieuwe begroting al ruimte was gemaakt voor een winkelstraatmanager in de betreffende straten. Dat bleek niet het geval.

Eerst worden de huidige activiteiten gerapporteerd aan de raad. Die kan dan besluiten tot verlenging. Nu heb ik daar geen probleem mee. Het kan zeker geen kwaad als de raad het nut toetst voor opnieuw geld vrijgemaakt wordt.
Maar in dit geval zou dat betekenen dat het contract met de winkelstraatmanager al afgelopen zou zijn voordat de raad de rapportage zou bespreken. En dat leek me zeker niet wenselijk. Je loopt dan de kans dat het werk dat hij de afgelopen maanden gedaan heeft voor niets is geweest.

Ik heb dinsdag dus gevraagd of het contract op de Groenelaan voortgezet kan worden tot de raad de rapportage besproken heeft. En of die rapportage besproken kan worden ruim voor het contract op de Nolenslaan afloopt (1 maart 2015).

Het antwoord van de wethouder was duidelijk. Hij was het met mij eens dat het niet wenselijk is als de winkelstraatmanager thuis zit, terwijl de raad nog moet oordelen en dan wellicht besluit tot voortzetting.
Het contract zal dus in ieder geval doorlopen tot de raad geoordeeld heeft.

Ik ging tevreden naar huis….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *