Vakantie tussen de vergaderingen door.

Tussen twee vergadercycli in ben ik even op vakantie gegaan. Dit stukje schrijf ik aan een tafeltje in een pub in het Engelse Lake District. Ook tijdens mijn vakantie gaat het raadswerk door. Lang leve internet!

Mijn rol tijdens de afgelopen raadscyclus was beperkt. Het enige punt dat voor mij op de agenda stond tijdens de commissievergadering was de concessieverlening voor de Hoekse Lijn. Dit is het traject tussen Schiedam en Hoek van Holland, waarover nu nog treinen rijden. Vanaf 2017 wordt dit tracé echter omgebouwd tot metrolijn. Een heel ingrijpend (en kostbaar!) project.

Op zich was de concessieverlening een hamerstuk, maar het stuk was voor mij wel aanleiding wat aanvullende vragen te stellen. Onder andere over de informatievoorziening aan de inwoners wanneer de ombouw echt van start gaat. Zo zal ook Station Nieuwland omgebouwd gaan worden. Hiervoor moet ook een tijdje de Nieuwe Damlaan afgesloten worden. En dat is toch een van de aders tussen Schiedam-Noord en de rest van De stad. En voor mensen ten zuiden van het station is het de snelste verbinding naar het ziekenhuis.
Dat dit tzt overlast gaat veroorzaken is duidelijk. Een goede communicatie is dan dus zeer belangrijk. De wethouder heeft deze toegezegd.

Volgende week dinsdag, 29 september, is de volgende commissievergadering. Hierin zal ik (want dan ben ik er weer) namens D66 de extra subsidie voor het Jenevermuseum behandelen.

In de tussentijd wens ik mijn stadgenoten geweldige Brandersfeesten toe!

image

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *