Geen terassenbelasting dit jaar

Vanavond behandelde de raadscommissie het voorstel van het college, om in 2021 geen terrassenbelasting op te leggen aan Schiedamse horecaondernemers. Daarmee worden deze ondernemers net als in 2020 op dit punt ontzien, vanwege de coronacrisis.

Het klinkt heel vanzelfsprekend, want de horeca heeft het al zwaar genoeg. Dus alle beetjes helpen.
D66 waardeert het erg, dat het college uit eigen beweging met dit voorstel komt. Op verdere vragen van mij gaf het college verder aan, van plan te zijn de terrassenregeling van vorig jaar te verlengen. Dit betekent, dat horecaondernemers hun terrasruimte (waar dit past) mogen uitbreiden, om binnen de anderhalvemeterregel toch het het gebruikelijke aantal gasten te kunnen bedienen.

Omdat niet alleen de horecaondernemers het zwaar hebben in deze tijd, heb ik tijdens de commissievergadering gevraagd of het mogelijk is, de ondernemers uit Schiedam net als vorig jaar uitstel te geven voor het betalen van hun lokale belastingen. De financiële situatie van de ondernemers zal er over het algemeen niet beter op zijn geworden, in het afgelopen jaar. Hierop werd geantwoord, dat ondernemer nog steeds bij de Regionale Belasting Groep een verzoek tot uitstel van betaling kunnen aanvragen.

Het raadsvoorstel is door de raadscommissie als hamerstuk toegevoegd aan de raadsvergadering van dinsdag 16 maart a.s.

John van Sliedregt
Fractievoorzitter D66 Schiedam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *