De Vloek van Schiedam (Facebook, 10 februari 2015)

Vanavond mocht Nederland opnieuw getuige zijn van een optreden van onze voormalige burgemeester Wilma Verver. In het programma Brandpunt, onderwerp “De Vloek van Schiedam” mocht zij vertellen hoe zij door het onderzoek van BING naar haar functioneren haar integriteit en eigenlijk alles is kwijtgeraakt.

Brandpunt kondigde dit vanmiddag al aan door haar te introduceren als de Burgemeester “die weggestuurd werd”. Dit was de eerste journalistieke misser, waar via twitter door enkele personen, waaronder ik, op gereageerd werd.

Verver is namelijk helemaal niet weggestuurd. Nog voor het rapport van BING over haar functioneren gepubliceerd werd stapte zij zelf op. Zonder verantwoording af te leggen aan de Schiedamse gemeenteraad en daarmee aan de bevolking van Schiedam.
Brandpunt gaf haar fout toe en corrigeerde te tekst op de website.

En dan vanavond de uitzending van Brandpunt. Ging die nu over de integriteit van mevrouw Verver, of over het feit dat zij recent in hoger beroep op een aantal punten gelijk kreeg in haar klachten over de totstandkoming van het rapport?
Aan het woord kwamen, naast onze voormalige burgemeester, ook Bram Peper en voormalig ambtenaar Hans Boet, die beiden nog wel een appeltje te schillen hebben met BING.

Als het over de integriteit van mevrouw Verver ging, dan had men wat mij betreft ook aandacht mogen besteden aan het conflict met de aannemer, de ruzies met de buren en zeker ook voor het declaratiegedrag van mevrouw Verver (en enkele van haar wethouders).
Met name dit laatste kwam pas aan het licht NA het BING-onderzoek. En het onderzoek naar dit declaratiegedrag leverde toch enkele onthutsende conclusies op.

Jammer dat dit volkomen onderbelicht gebleven is.
Het grote publiek in Nederland zal nu wel weer denken dat in dat vervloekte Schiedam een burgemeester weggepest is. Ik ben zo vrij daar toch een andere mening over te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *