Hijs de regenboogvlag, als antwoord op de Nashvilleverklaring

Deze tekst publiceerde ik op maandag 7 januari op Facebook, als antwoord op de Nashvilleverklaring:

“Ik ben gelukkig niet de enige, die zich ergert (is dat het juiste woord?) aan de Nashvilleverklaring.

Ben ik verbaasd over dat document? Nee, het kan geen verrassing zijn, dat extreme stromingen in diverse religies niets moeten hebben van het feit, dat er mensen zijn met een seksuele geaardheid, of die niet past in hun versie van hun heilige boek. Of die het feit dat er transgenders bestaan ontkennen en dit nu afdoen als “transgenderisme” (Hoe verzin je het?). Dat deze stromingen ook in Nederland voorkomen is geen verrassing. Zeker voor mensen die behoren tot de groepen waarvan deze fanatici niets moeten hebben.
Het zijn gelukkig stromingen. Er zijn inmiddels al veel kerkgenootschappen, die hier afstand van nemen.

Godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn zeer belangrijke grondrechten in ons land. Evengoed is ook het recht om te zijn wie je bent een onaantastbaar grondrecht.
Tot hoever je kunt gaan met bijvoorbeeld de Nashvilleverklaring, dat gaat het Openbaar Ministerie nu onderzoeken.
Daarom zeg ik nu ook niets over een eventuele strafbaarheid. Laat dat vooral aan de experts.
Maar wat kunnen we in Schiedam nu dan wèl doen?

Simpel, wat mij betreft: Schiedam is Regenbooggemeente. Iedereen in onze stad moet welkom zijn, gelijkwaardig zijn en zich welkom voelen.

Mede om die reden, hijsen we ieder jaar ter gelegenheid van Coming Out Day de regenboogvlag. Mede om die reden hebben we een regenboogzebrapad.

Die vlag ligt toch op het stadhuis. Ik zou het waarderen, als de gemeente hem de komende dagen hijst, net als tijdens Coming Out Day.

Om te benadrukken, dat je in Schiedam gewoon kunt zijn wie je bent. Wat ook een klein groepje mensen met extreme denkbeelden daarvan mag vinden.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *