Verslag werkzaamheden (Facebook, 19 oktober 2014)

Mijn week vakantie lijkt alweer lang geleden!
Dinsdagochtend kwam ik terug in het land. Die avond was er een vergadering van de raadscommissie, met op de agenda een punt uit mijn portefeuille.

De Rekenkamercommissie bood een rapport aan waarin onderzoek gedaan is naar de winkelleegstand in het centrum, met daarbij een aantal aanbevelingen voor de aanpak van de leegstand.
Wat mij betreft een goed rapport waar het gaat om het krijgen van inzicht in de geschiedenis van de leegstand. Ook in de aanbevelingen kan ik mij grotendeels vinden.

Maar ik miste een naar mijn idee belangrijk punt.
In het rapport wordt nauwelijks aandacht besteed aan winkels die een fysieke winkel en een webshop met elkaar combineren. Terwijl dit een formule is die het naar mijn idee in Schiedam prima zou kunnen doen.
Hierover heb ik vragen gesteld aan een van de onderzoekers die het rapport heeft opgesteld. Later in de vergadering heb ik de wethouder (Houtkamp) gevraagd naar zijn mening over deze formule. Gelukkig reageerde hij hier positief op.

Woensdagavond ben ik aanwezig geweest bij een bijeenkomst inzake de aanstaande sloop en nieuwbouw van Basisschool De Singel in Schiedam-Oost. Deze bijeenkomst werd voor de direct omwonenden georganiseerd door Primo (het schoolbestuur) en de gemeente.
Doel was het informeren van de bewoners over met name de werkzaamheden rond de sloop. Hoe wordt zoveel mogelijk de kans op overlast beperkt? Hoe worden de huizen in de omgeving geschouwd voor en na de sloop? Hoe gaat de sloper te werk? Wat klopt er van het verhaal dat er een blindganger onder het schoolplein zou liggen? Dat waren zomaar wat onderwerpen.
De bewoners konden alle vragen die bij hen opkwamen stellen.

Aan het eind van de avond riep wethouder Stam de directrice van de Singelschool nog op in overleg te gaan met de buurt om eventuele overlast, wanneer de nieuwe school in bedrijf is, te beperken.

De vragen en opmerkingen van deze avond, alsmede de presentatie van de sloper, worden door de gemeente (en Primo) binnenkort online gezet.
Naar mijn idee beantwoordde deze avond aan de taak van Primo en gemeente tot het goed informeren door en voor de betrokken partijen.

Donderdagavond ben ik aanwezig geweest bij het wijkoverleg van de wijk waarin ik zelf woon: Spaland/Sveaparken.
Voor ik raadslid werd woonde ik dit wijkoverleg (en soms ook dat in de Woudhoek en Groenoord) regelmatig bij. Sinds ik in de raad zit blijkt dit vaak onmogelijk. Op dezelfde avond vinden vaak raadsactiviteiten plaats.
Maar ditmaal kwam het uit, dus kon ik weer eens aanschuiven.

De taak van een raadslid tijdens een wijkoverleg is duidelijk: mond dicht en luisteren!
Ik houd mij dan ook vaak op de achtergrond, maak aantekeningen en probeer na afloop eventueel aangebrachte punten te bespreken met bewoners.

Zaterdag heb ik, ondanks het mooie weer, een deel van de dag samen met de rest van de fractie opgesloten gezeten in onze fractiekamer. We hebben onder leiding van een trainer aan onze vaardigheden geschaafd. Ook dat hoort erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *