Verslag werkzaamheden (Facebook, 23 augustus 2014)

De afgelopen week had ik nog vakantie. Dat zorgde ervoor dat ik een aantal klussen in en om het huis, die in het afgelopen jaar door campagnes en raadswerk schandalig achterstallig waren geraakt, kon wegwerken.
Tussen het klussen door heb ik nog wel wat zaken voor de raad gedaan.

Zo ben ik afgelopen dinsdag op bezoek geweest bij de mensen van “Schiedam in Beweging”.
Hier heb ik een rapport ingezien dat in opdracht van Decathlon in 2012 is gemaakt. Hierin is onder andere onderzocht wat de gevolgen van de vestiging van Decathlon in Kerkrade voor gevolgen heeft gehad voor sport- en fietsenwinkels in de regio aldaar.
Een van de conclusies is dat tussen 2003 en 2012 het winkelbestand in de sportbranche (incl. fietsen) in de regio aldaar (Parkstad Limburg) per saldo is toegenomen.
In de centrale winkelgebieden is het aantal fietsenwinkels afgenomen. In het aantal sport- en sport speciaalzaken traden per saldo nauwelijks mutaties op.
Nu is de situatie in Kerkrade en omgeving natuurlijk niet een-op-een te vergelijken met die van Schiedam, maar iedere bron van informatie is er een.
Overigens is het nog lang niet zeker dat Decathlon naar Schiedam komt. Dat hangt allemaal af van een beslissing hierover, die het provinciebestuur in het komend najaar zal nemen.
Verder ben ik bezig geweest met zaken die ik aan de orde wil stellen tijdens ons eerstvolgende fractieoverleg. Dit is op 8 september a.s. Hierover heb ik nu dus nog niets te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *