Terugblik werkzaamheden september

Dat het politieke seizoen weer is begonnen heb ik de afgelopen maand geweten! Tel daarbij op dat september een maand is waarin Schiedam bol staat van de activiteiten en voor ik het wist was het oktober. Hoog tijd dus, om een samenvatting te geven van mijn werkzaamheden in de afgelopen maand.

Maandag 29 augustus

Overdag veel stukken lezen en op bezoek bij de griffie, om vertrouwelijke bijlagen bij een van de agendapunten te lezen.

’s Avonds vond het eerste fractieoverleg na het reces plaats

Dinsdag 30 augustus

Op deze avond was ik aanwezig bij het Stadserf, bij de onderwerpen “Schiekwartier” en “Toekomst van de voormalige bibliotheek”.

Maandag 5 september

Op deze avond hadden we overleg met de fractie.

Dinsdag 6 september

Het eerste deel van de commissievergadering.
Ik trad hier namens de fractie op als woordvoerder bij het agendapunt over het Schiekwartier.
Ook stelde ik tijdens de rondvraag over foutgeparkeerde fietsen op het Stationsplein.
Voor meer informatie hierover, klik hier.

Woensdag 7 september

Het tweede deel van de commissievergadering
Hierin was ik namens D66 woordvoerder tijdens de behandeling van het agendapunt inzake de zendmachtiging van de lokale omroepen. Een intensief debat, waarover ik al eerder op deze site publiceerde.

Maandag 12 september

Opnieuw fractieoverleg, onder andere ter voorbereiding op de raadsvergadering.

Dinsdag 13 september

Vergadering van de gemeenteraad. Ook hier was ik woordvoerder bij het agendapunt over de toekomst van het Schiekwartier.

Donderdag 22 september

Op deze avond nam ik deel aan het wijkoverleg Spaland/Sveaparken. Dit is de wijk waarin ik zelf woon.

Zaterdag 24 september.

Brandersfeesten! Namens D66 heb ik samen met enkele leden en fractieleden ballonnen uitgedeeld aan de bezoekers van de binnenstad. Enorm leuk om te doen! (Ik stond op een gegeven moment letterlijk te dansen op straat).
Daarvoor was ik al als toeschouwer aanwezig bij de Branderszwemtocht. Erna bleef ik in de stad tot na de vuurwerkshow. Geweldige Brandersfeesten waren het weer!

Maandag 26 september

Op deze avond opnieuw een fractieoverleg. Een ingelast, in verband met de extra raadsvergadering inzake de lokale omroep, de volgende dag.

Dinsdag 27 september

Vanavond zoals gezegd de extra commissie- en raadsvergadering inzake de zendmachtiging voor de lokale omroep. Namens D66 was ik woordvoerder. Ik stelde vragen aan de bemiddelaar en aan portefeuillehouder Lamers.
Tijdens de raadsvergadering lichtte ik de keuze van D66 voor de Stadsomroep toe.
Een uitgebreid verhaal hierover leest u hier.

Zaterdag 1 oktober

Van 9:30 tot 13:00 uur met een delegatie uit de raad op wijkbezoek in Kethel. Veel fietsen en het laatste uur gesprekken met bewoners en organisaties.

Daarna direct door naar Winkelcentrum Hof van Spaland, voor het “SpreekUur66”, met leden van de fractie en met onze wethouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *