Streef naar samenwerking, voor een goede lokale omroep!

Een bijzondere discussie over de lokale omroep, afgelopen woensdag in de raadscommissie.
Waar in het verleden de verlenging van de zendmachtiging een formaliteit was, zijn er nu twee partijen hiervoor de komende vijf jaar in aanmerking willen komen.

Het Commissariaat voor de Media, die de zendmachtiging toewijst, zegt in dit geval dat bevorderd moet worden dat deze partijen een samenwerkingsovereenkomst sluiten.

De twee Schiedamse partijen, Stadsomroep Schiedam en PopUp TV zijn er echter onderling niet uitgekomen. En in dat geval is het aan de raad een beslissing te nemen over de voordracht.

Namens D66 Schiedam voerde ik het woord. Ik gaf aan dat wij buitengewoon ongelukkig waren met de ontstane situatie. Beide partijen zouden elkaar wat ons betreft prima aanvullen. Daarnaast is aan de zendmachtiging een aanzienlijk bedrag aan subsidie verbonden. Daar mag wat D66 wel een forse inspanning om tot samenwerking te komen tegenover staan.

Wij bleken zeker niet alleen te staan in onze mening. Raadsbreed werd uitgesproken dat men ontevreden was over de situatie.

Na een korte schorsing van de vergadering hebben wij voorgesteld de discussie voor dit moment te staken en beide partijen dringend te verzoeken, met behulp van een mediator, opnieuw met elkaar te gaan praten. De raad heeft eensgezind aangegeven hiermee akkoord te gaan.
Om wat meer tijd te creëren zal het raadsvoorstel over de te verlenen zendmachtiging niet volgende week besproken worden, maar tijdens een extra raadsvergadering op 27 september aanstaande.
Samen met de rest van onze fractie hoop ik oprecht dat beide partijen de komende weken alsnog tot een voor iedereen aanvaardbare en werkbare oplossing komen. In het belang van een goede lokale omroep voor onze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *