Schriftelijke vragen nachtmetro

Namens de fractie van D66 heb ik vandaag de volgende schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders:

Naar aanleiding van schriftelijke vragen in Rotterdam en Pijnacker-Nootdorp heeft de metropoolregio Rotterdam – Den Haag (MRDH) aangekondigd in het najaar onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een nachtdienstregeling voor de metro. Navraag van de fractie van D66 heeft opgeleverd dat dit onderzoek betrekking zou hebben op alle metrolijnen, waarbij het ons echter niet duidelijk is, of het in dit geval zou gaan om het gehele traject van de te onderzoeken lijnen.
Anderzijds komen wij in artikelen in de pers ook berichten tegen dat het alleen zou gaan om een onderzoek naar metrolijn E (de Randstadrail).

D66 vindt het belangrijk dat Schiedam ook ’s nachts goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en vindt daarom dat een nachtmetro ook onze stad zou moeten aandoen.

In dit verband hebben wij de volgende vragen aan het college

1.
Betreft het onderzoek naar een nachtdienstregeling van de metro ook de lijnen A, B en C?

2.
Wordt in dit geval ook nadrukkelijk Schiedam als halteplaats meegenomen in dit onderzoek?

3.
Hoe denkt het college over de voordelen die de fractie van D66 ziet in het opnemen van Schiedam als halteplaats voor een nachtmetro, met name waar het gaat om het bedienen van uitgaanspubliek en de aantrekkelijkheid van Schiedam als vestigingsplaats voor studenten, die na het uitgaan in Rotterdam op deze wijze weer eenvoudig kunnen thuiskomen in onze stad?

4.
Is het college bereid zich bij de MRDH sterk te maken voor het opnemen van Schiedam als halteplaats van een eventuele nachtmetro en wanneer en op welke wijze wil het college dit doen?

Namens de fractie van D66 Schiedam

John van Sliedregt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *