Update werkzaamheden

Hierbij weer een verslag van mijn activiteiten als raadslid in de laatste twee weken.

Maandag 14 maart:
Op deze maandag heb ik op twee momenten een gesprek gehad met leden van D66 Schiedam. Over lokale thema’s en over enkele lopende zaken binnen onze afdeling.

Zaterdag 19 maart
Op deze dag heb ik contact opgenomen met wethouder Marcel Houtkamp, over een kruispunt in Schiedam, dat naar mijn mening anders (handiger) ingericht zou kunnen worden.
Hierover zijn we inmiddels in gesprek (waarbij ik vermoed dat er geen oplossing op korte termijn gevonden kan worden). Wordt wellicht vervolgd.

Zondag 20 maart
’s Middags ben ik aanwezig geweest bij de onthulling van de informatiezuil “Hof van Delfland” aan de Harreweg.
IMG_6225 IMG_6227 IMG_6228 IMG_6232 IMG_6239

Dinsdag 29 maart
Op deze avond was ik aanwezig bij het stadserf inzake ondernemen in Schiedam. Een opkomst van ruim 50 mensen, waarvan een groot deel bestond uit ondernemers uit Schiedam. Met veel nuttige gesprekken tot gevolg. Deels niet aansluitend op het thema van de avond helaas, maar daarom niet minder nuttig.

IMG_6301 IMG_6302

Woensdag 30 maart
Op deze avond nam ik deel aan het fractieoverleg van D66 Schiedam. Ter voorbereiding op de commissievergadering van 5 april.

IMG_0678
Zaterdag 2 april
Samen met enkele andere leden van D66 Schiedam flyers uitgedeeld inzake het referendum van 6 april. Niet een activiteit die tot het raadswerk gerekend kan worden. Maar wel iets dat voortvloeit uit de functie van raadslid.
Overigens blijf ik het leuk vinden op straat te staan en met mensen te praten.

Wij flyerden in winkelcentrum Hof van Spaland. Dat was dus een mooie gelegenheid om voorafgaand even te spreken met de visboer van de kraam naast de Blauwe Brug. Hij maakte enkele dagen geleden bekend te stoppen, in verband met het opheffen van de bewaakte fietsenstalling naast zijn kraam. Hiermee verloor hij ook zijn opslagruimte en aansluiting voor elektriciteit en water. Tenminste, zo meldden enkele media.
De visboer vertelde mij dat hij inderdaad zijn sluiting koppelt aan de sluiting van de stalling. Maar dat dit, gezien zijn leeftijd, toch wel een logische stap was. Een eventuele noodoplossing maakte zijn besluit niet ongedaan.

Ook met de aan de andere kant van de stalling gevestigde bloemenhandelaar heb ik gesproken. Hij vindt de sluiting lastig, maar het belemmert hem niet ernstig in zijn werk.

Overigens is de stalling gesloten, omdat er nauwelijks gebruik van gemaakt werd.
Met deze sluiting kan voor een deel de bewaking van de stalling op Station Schiedam bekostigd worden.

Verder heb ik mij kort gemengd in de discussie over de “koeienkoppen”. Dit zijn de beelden Bert en Birgit, die vroeger op de Koemarkt stonden. Een jaar of zes geleden zijn zij daar weggehaald, omdat hun sokkels weg moesten. Sinds die tijd lagen zij ergens in een opslag.
D66 heeft, evenals enkele andere fracties, meerdere malen gevraagd om de terugkeer van de beelden. Maar duidelijk was ook dat dit pas over enkele jaren het geval kan zijn, na herinrichting van de Koemarkt.
Vorig jaar nam Schiedam-Noordinwoner Herbert Nikkels het initiatief om de beelden een plek te geven in Kethel, aan de Harreweg. Daar staan zij sinds enkele maanden in een weiland.

Vanuit de centrumbewoners en ook een enkele fractie komt inmiddels het geluid dat de beelden terug moeten naar de Koemarkt. Maar dat is dus ook gewoon nog altijd de bedoeling. Bij de herinrichting van de Koemarkt zal plaats ingeruimd worden voor Bert en Birgit. Maar tot die tijd staan zij dus lekker buiten in de frisse Kethelse lucht. Altijd beter dan in een opslag!

Zondag 3 april

Vandaag heb ik mij verdiept in het Fietsplan van de Provincie Zuid-Holland. Hierin wordt het fietsbeleid van de provincie bepaald, met daarbij een plan van aanpak. Hierin staan weer doelen die in 2025 gerealiseerd moeten zijn.
Dit plan wordt a.s. woensdag besproken in de provinciale Staten. D66 statenlid Paul Breitbarth mailde mij voortlopend hierop het plan, met de vraag of er vanuit Schiedam nog opmerkingen waren die hij zou kunnen meenemen in de behandeling.
Hiervan heb ik dankbaar gebruik gemaakt.
Dat is dus het voordeel van een landelijke politieke partij. Je kunt als raadslid de belangen van jouw stad ook laten horen in de provincie of in Den Haag.

 

Een gedachte over “Update werkzaamheden

  1. Wim schuurmanhess

    Hoi John , helaas is het zowel in de fracties d66 nog niet doorgedrongen hoeveel mensen gebruik maken van een scooter. Dit zie je terug in de fietsnota regionaal en in de metropool regio . In mijn grijs verleden heeft ps dit wel in zijn programma opgenomen.
    Wij zijn als clubs ons ook aan beraden voor gemeenten. Leden aantal ongeveer 4000. Plus de aanhang . De ANWB heeft deze tour clubs wel serieus genomen o.a. scooter service en kortingen voor leden van deze clubs.
    John je kent mij als serieus persoon en soms praat ik in de toekomst. Tevens zo als nu . In Amsterdam en Utrecht zijn ze al bezig met organiseren . O.a. scooter belang in Amsterdam.
    Ik hoop dat de fractie d66 in Schiedam hier wat aan heeft . Graag zal ik dit aan uw fractie mondeling willen toe lichten . Gr wim Schuurmanhess wimpie

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *