5 maart: SpreekUur66 op de Nolenslaan

Op zaterdag 5 maart heb ik voor de vierde keer sinds de zomer namens D66 op straat gestaan met SpreekUur66.

SpreekUur66 is in het leven geroepen als opvolger van de Politieke Stamtafel. Die formule was na vijf jaar wel uitgewerkt. In deze nieuwe vorm staan we als D66 gewoon op straat. Iedere keer op een andere locatie. Met als enige doelstelling: spreken met de inwoners van onze stad.
Wat leeft er in hun wijk? Wat gaat goed? Wat kan beter?

Deze keer stonden we op de Nolenslaan in Nieuwland. Samen met collega fractielid Zülfikar Güler en wethouder Marcel Houtkamp hebben we daar anderhalf uur doorgebracht.
Gesproken met oude en nieuwere inwoners van de wijk. Over de veranderingen die de wijk heeft doorgemaakt. Over het zwerfvuil dat rond de Nolenslaan rondslingert, over mensen (jong en oud) die over de stoep fietsen, over veranderende omgangsvormen, over het gratis OV en over de opvang van vluchtelingen.

Dergelijke gesprekken hoor je wat mij betreft als raadslid regelmatig te voeren. Ga gewoon (en juist buiten verkiezingstijd) op straat staan. Schiedammers hebben het hart op de tong. Dat merk ik iedere keer. En juist dat maakt het voeren van een goed gesprek zo gemakkelijk en leuk!
SpreekUur66 050316 SpreekUur66 050316b

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *