Update werkzaamheden

De afgelopen twee weken ben ik druk aan het mailen geweest met Primo, het schoolbestuur dat verantwoordelijk is van de sloop en nieuwbouw van de Singelschool.

Nadat in eerste instantie scheuren waren ontstaan in de woning die verbonden is aan de woning die samen met de school gesloopt wordt ben ik kort gaan kijken en heb ik vervolgens Primo gevraagd naar de stand van zaken.

Toen later die week de sloop stilgelegd is vanwege de vondst van asbest en er vervolgens in de krant een artikel stond waarin geschreven is dat het schoolbestuur meende niet te hoeven reageren (“het stond toch al in de krant?”) ben ik opnieuw in het toetsenbord geklommen.

Een dergelijke reactie maakt de verziekte verstandhouding tussen buurtbewoners en school alleen maar meer verziekt. Primo heeft wat mij betreft een verplichting te allen tijde helder te communiceren over de werkzaamheden aan en rond de school.

Inmiddels heeft Primo op haar website een update geplaatst over deze situatie. Ook heeft de VVD via de formele weg schriftelijke vragen gesteld. Ik hoop dat Primo in het vervolg wèl het belang van een heldere en snelle communicatie inziet.

Valentijnsprijs

Los van mailen inzake de Singelschool was ik vorig weekend druk bezig met de uitreiking van de D66 Valentijnsprijs. Op zaterdag de 13e heb ik hierover in de Studio van PopUp Tv verteld in de uitzending van ZOS-Radio (klik hier voor het gesprek).
En op zondag natuurlijk de uitreiking. In een bomvol Lucas Drinkwinkel!
Enorm leuk dat alle genomineerden er waren!
En winnares Mieke Wigmans: Hierbij nogmaals gefeliciteerd!

P1170252

Maandagavond was ons fractieoverleg, ter voorbereiding op de commissievergadering.
IMG_0581[1]

Stadserf lokale omroep

Dinsdag 16 februari was ik aanwezig bij het Stadserf inzake de later dit jaar te vergeven zendmachtiging voor de lokale omroep.
In het verleden was dit een formaliteit, omdat er maar een gegadigde hiervoor was.
Ditmaal is er echter een heel andere situatie, omdat zowel Stichting Stadsomroep Schiedam als PopUp TV hebben aangegeven de zendmachtiging te willen.

Het Stadserf van dinsdag was een aanloop naar de discussie hierover.
Voor de goede orde: de raad of het college beslist niet wie de zendmachtiging krijgt. Dat bepaalt het Commissariaat voor de Media. Maar raad en college kunnen eventueel wel een voorkeur uitspreken.
Zelf ben ik al langer van mening dat de situatie zoals die nu is, meerdere omroepen in Schiedam, onwenselijk is. Ze zouden elkaar prima kunnen aanvullen. Daarnaast zou ik graag een regionale samenwerking zien. Bij voorkeur binnen de Waterweggemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Wat mij betreft een mooie aanvulling op het wel erg Rotterdamse RTV Rijnmond.

IMG_0586[1]

De komende maand gaan we het in de raad nog niet hebben over wie de zendmachtiging zou moeten krijgen. Voorlopig gaan we alleen bepalen of de raad een puur Schiedamse omroep wil, tegen een laag budget, tegen een hoger budget, òf dat we een omroep willen die regionaal samenwerkt. Gezien hetgeen ik hiervoor schreef zal duidelijk zijn welke mening ik namens D66 zal verkondigen.
Het tweede deel van het Stadserf dat ik bezocht behandelde het imago-onderzoek dat afgelopen najaar gehouden is.
Een van de lessen die wat mij betreft hieruit getrokken kan worden, is dat de raad en de individuele raadsleden nog veel werk te verzetten hebben om het beeld dat de inwoners van onze stad over het bestuur hebben te verbeteren.
Het hele rapport is hier te lezen.

Ooievaarsbrug

Verder heb ik, samen met een raadslid van een andere raadsfractie nog contact gehad met wethouder Van Steenderen, naar aanleiding van de geplande werkzaamheden aan de Ooievaarsbrug.
Vorige maand heb ik hierover schriftelijke vragen gesteld, omdat het ernaar uitzag dat, terwijl de Proveniersbrug na drie jaar eindelijk weer open kan, we deze zomer opnieuw geen vaarverkeer in de binnenstad zouden kunnen verwelkomen.
In middels is bekend dat de doorgang niet de gehele zomer belemmerd zal worden, maar pas vanaf 1 september.
Samen met mijn raadscollega heb ik de wethouder benaderd om te kijken of dit toch niet nog enkele weken later zou kunnen beginnen. Maar de argumenten van de wethouder hebben ons doen besluiten genoegen te nemen met de situatie zoals in de antwoorden op de vragen staat.
Daarnaast hebben ook de watersportverenigingen laten weten vrede te hebben met de voorgestelde planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *