Met een paar mooie besluiten op naar het zomerreces!

Hierbij het verslag van mijn werkzaamheden in de laatste twee weken voor het zomerreces. Ze waren weer de moeite waard:

29 juni

Op deze dag heb ik (via e-mail) contact gehad met bewoners van de Vlaardingerdijk, die zich zorgen maakten om de plannen in verband met de aanstaande herinrichting van hun wijk.
De tekeningen die zij door de gemeente gepresenteerd kregen bleken erg af te wijken van eerdere tekeningen. Inmiddels lijkt de onduidelijkheid waarvan hier sprake was gelukkig opgelost.

Verder had ik contact met de  winkelstraatmanager van de Nolenslaan. Hier hebben winkeliers last van gebrek aan parkeerruimte voor klanten. Door werkzaamheden en parkeerruimte die gebruikt  wordt door Woonplus. Voor zover ik begrepen heb, is ook hier inmiddels sprake van contact tussen gemeente en winkeliers.

30 juni

Op deze avond was de commissievergadering ter voorbereiding op de raadsvergadering van 7 juli.
Mijn rol tijdens deze vergadering bleef beperkt tot het stellen van een vraag aan een insprekende bewoner van de Havendijk.
Verder heb ik deze avond in onze fractiekamer een gesprek gevoerd met twee leden die D66 Schiedam zijn komen versterken.

1 juli

Op deze avond vergaderde de raad in commissievorm, ter voorbereiding op de raadsvergadering van
9  juli, waarin de zomernota centraal zou staan.

3 juli

Vandaag was ik aanwezig bij de opening van het Maasboulevardfeest. Een erg leuke bijkomstigheid van het raadslidmaatschap!

4 juli

Vanwege de hitte, en omdat we als D66 voortdurend aanwezig en bereikbaar willen zijn, heb ik geholpen met het uitdelen van ijsjes in winkelcentrum Hof van Spaland.
20150704_100639

6 juli

Op deze maandag woonde ik ’s avonds het fractieoverleg van D66 Schiedam bij, ter voorbereiding op de raadsvergaderingen van  7 en 9 juli

7 juli

Raadsvergadering, met oa de behandeling van de grondnota. Voor mij is hiermee een van de belangrijkste onderdelen van het coalitieakkoord uitgevoerd. Zie mijn eerdere artikel hierover.

9 juli

De laatste raadsvergadering van het politieke seizoen: de behandeling van de zomernota!
In de zomernota worden de lijnen uitgezet voor de begroting voor 2016, die in november behandeld wordt.

Het is een mogelijkheid om, waar nodig vanuit de raad het college bij te sturen, of accenten aan te brengen.

Zo heeft mijn fractiegenoot Arjen Kuin een motie ingediend (die ook is aangenomen), waarin het college verzocht wordt meer geld beschikbaar te stellen voor het onderhoud van de openbare ruimte.

Zelf was ik namens D66 betrokken bij twee moties:

Met de VVD heb ik een motie opgesteld waarin het college verzocht wordt, zodra de Proveniersbrug weer open kan, te stoppen met het heffen van bruggengeld. Deze motie is met een ruime meerderheid van stemmen aangenomen.
Verder verzochten we het college een integraal plan op te stellen waarmee we watertoeristen in Schiedam beter kunnen faciliteren.

Samen met de PvdA en GroenLinks heb ik een motie ingediend, die het college verzoekt de mogelijkheden te onderzoeken tot het aanleggen van een regenboogzebrapad.
Dit als signaal dat LHBT’s welkom zijn in Sch(koplopergemeente op het gebied van LHBT-emancipatie).
Het idee voor de motie ontstond bij mij toen ik op 20 juni het regenboogzebrapad in Maastricht zag.
Toen ik de conceptmotie ter voorbereiding op de raadsvergadering rondmailde aan de overige fracties in de raad, bleek de PvdA ook met een dergelijk idee bezig was, samen met GroenLinks.
Op zo’n moment bundel je dus de krachten en maak je de motie met elkaar.
Gelukkig is ook deze motie aangenomen.
P1140036

Met de aanname van de zomernota is het politieke seizoen afgelopen en het zomerreces aangebroken. Ik zal niet verbergen dat ik best naar het reces heb uitgekeken.

Niet dat ik nu zes weken niets ga doen natuurlijk. Raadswerk gaat gewoon door.
Maar het is wel een periode waarin veel zaken (geen vergaderingen) op een laag pitje staan.

Ik wens u allemaal een fijne zomervakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *