De zomernota, vragen over een rotonde en een fietsenstalling.

Voorafgaand aan de behandeling van de zomernota heb ik twee vragen ingediend bij het college.

1. Fietsenstalling Vijfsluizen

Naar aanleiding van mijn schriftelijke vragen van vorig jaar wordt (nadat de zomernota door de raad is goedgekeurd natuurlijk) een door mensen bewaakte fietsenstalling gerealiseerd bij Station Schiedam. Daar ben ik natuurlijk tevreden over.
Maar het was voor mij wel aanleiding te vragen of er plannen zijn voor een eveneens bewaakte stalling bij metrostation Vijfsluizen.

Het antwoord hierop was kort. Dit gaat men onderzoeken.

De reden voor dit korte antwoord is dat wethouder Houtkamp later dit jaar een nieuwe Fietsnota naar de raad zal sturen. Dit is een nota waarin het fietsbeleid in Schiedam voor de komende jaren uitgezet wordt.
Ik ben van plan binnenkort een afspraak met de wethouder te maken om hierover alvast van gedachten te wisselen. Naast een bewaakte stalling op Vijfsluizen heb ik nog enkele zaken die ik graag zou zien terugkomen in de nota.

2. Rotonde Rotterdamsedijk/Van Deventerstraat

Verder heb ik gevraagd hoe het staat met de plannen voor een rotonde op de kruising Rotterdamsedijk/Van Deventerstraat. Hiervoor zijn twee jaar geleden (naar aanleiding van enkele ernstige ongelukken, waarvan een dodelijk) plannen gepresenteerd.

Het college gaf aan dat deze rotonde begin 2016 aangelegd zal worden.
Hopelijk wordt dat stukje Schiedam daarna veiliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *