Werkzaamheden afgelopen week: van ruïne tot fractiedag

Hierbij een kort verslag van mijn werkzaamheden in de afgelopen 9 dagen

Vrijdag 19 juni

Aanwezig geweest bij overhandiging boek “De geschiedenis van Schiedam”. Deze vond plaats In de ruïne van Ruïne van Mathenesse, het oudste bouwwerk van Schiedam. Alleen dat was al een reden hierbij aanwezig te zijn. De ruïne zit immers altijd stevig op slot.
Terwijl ik er stond vroeg ik mij wel af waarom dit in vredesnaam zo is. Volgens mij kunnen we er als Schiedam veel meer mee doen dan nu het geval is.

P1130934 (480x640)

 

20 juni

Roze Zaterdag, Maastricht. Hier vervaagde wel volledig de grens (voor zover die er überhaupt is) tussen het raadslid en de privépersoon. Op zich ging ik hier naartoe vanwege de ambitie Roze Zaterdag naar Schiedam te halen. Ik zit nog altijd in een klein groepje enthousiastelingen dat zich hiervoor wil inzetten.
Aan de andere kant ga ik sowieso altijd graag naar feesten van de grote roze familie. Een nuttige en beslist gezellige dag!

IMG_4705

Van 22 t/m 25 juni stond mijn week behoorlijk op zijn kop door een plotselinge ziekenhuisopname en operatie van mijn jongste zoon. Los van alle zorg en zorgen die dat met zich meebrengt was dit ook de week waarin veel gevraagd werd met betrekking tot het lezen van stukken. Er komt een pittige raadscyclus aan. Met de behandeling van de jaarstukken en de zomernota als zwaartepunt.
Gelukkig beschikte het ziekenhuis over een goede WiFi-verbinding. Veel voorbereidingen heb ik daarom daar kunnen doen.

24 juni
Fractieoverleg ter voorbereiding op de twee commissievergaderingen van volgende week.

28 juni

De gehele dag met de overige fractieleden “op de hei” gezeten (= de achtertuin van Marcel Bregmans kantoor) voor onze jaarlijkse fractiedag. Een dag van terugblikken op het afgelopen politieke jaar, vooruitblikken op het komende jaar, met elkaar de behandeling van de zomernota voorbereiden en ook gewoon bijkletsen.
Tijdens de lunch hebben we bovendien bijgepraat met onze wethouder, Marcel Houtkamp.
Een intensieve, maar gezellige en bovenal nuttige dag!

fractiedag

En nu breken de laatste twee weken van het politieke jaar aan. Met aanstaande maandag twee commissievergaderingen en volgende week twee raadsvergaderingen.
In deze vergaderingen staan geen punten op de agenda waarover ik het woord zal voeren (jaarstukken en zomernota zijn het voorrecht van de fractievoorzitter).
Op enkele onderdelen van de commissievergaderingen kom ik ongetwijfeld nog terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *