Werkzaamheden 9 t/m 18 juni

9 juni

Raadscommissie.

Hierin heb ik het punt “vrij reizen in het OV voor minima”behandeld.
Een voorstel dat wij steunen. Het is een onderdeel van het coalitieakkoord dat wij met vier andere partijen gesloten hebben.
Voor D66 is hierbij belangrijk dat het vrij reizen verstrekt wordt op basis van inkomen en niet op basis van leeftijd. Hierdoor komt het geld voor deze regeling terecht bij de groep die dit echt kan gebruiken.
Daarnaast wordt deze regeling betaald uit gelden die door het rijk beschikbaar gesteld worden voor het armoedebeleid van de gemeente. Het kost de Schiedamse belastingbetaler dus geen extra geld.

10 juni

Op deze dag heb ik ’s ochtends op Radio Schiedam mogen vertellen over mijn ervaringen met werken in de nieuwe bibliotheek in de Korenbeurs.

’s Avonds was er een speciale commissievergadering, die volledig in het teken stond van de problemen van het Stedelijk Museum.

11 juni

Op deze dag ben ik ’s avonds aanwezig geweest bij de informatieavond voor omwonenden van de Singelschool. Deze school wordt binnenkort gesloopt, wat al langere tijd voor ongerustheid zorgt bij een aantal omwonenden.
Tijdens deze avond hebben schoolbestuur, gemeente en gespecialiseerde bedrijven het plan van aanpak van de sloop besproken met de omwonenden.
Een avond met emoties en ongerustheid bij de bewoners. Maar wat mij betreft ook met de intentie van school en gemeente hier met elkaar uit te komen.

13 juni

Bezoek “Dag van de Bouw”. Zie eerder artikel hierover.
’s Middags nog kort het jeneverfestival bezocht.

15 juni

Zo’n dag waarop ik mijn raadslidmaatschap op een heerlijke manier kon uitoefenen!
Om bij half twee ben ik op het terras van de Korenbeurs gaan zitten om mijn bijdragen voor de raadsvergadering voor te bereiden. Met een kop thee in de zon in het centrum van Schiedam. Heerlijk!

korenbeurs 150615

Om vijf uur ben ik aanwezig geweest bij de aftrap van het Dromenlab. Een plek waar door Schiedammers meegedacht kan worden over een andere inrichting van Koemarkt en het parkeerterrein aan de Buitenhavenweg.

Om 19:30 heb ik deelgenomen aan het fractieoverleg van D66, ter voorbereiding op de raadsvergadering.

16 juni

Raadsvergadering.
Hierin heb ik aandacht gevraagd voor het initiatief “Vergroot de Hoop”.
Daarnaast ben ik woordvoerder geweest tijdens de behandeling van het raadsvoorstel “vrij reizen met het OV voor de minima”. Dit voorstel heb ik namens D66 van harte ondersteund.

17 juni

Telefonisch een interview gegeven aan Radio Schiedam, over “Vergroot de Hoop”.
Later op de dag nog een korte “fotosessie”, omdat het AD naar aanleiding van hetzelfde onderwerp graag een foto van mij wilde maken bij de taxus in mijn eigen tuin.,

18 juni

Op donderdagavond ben ik samen met collega-raadslid Arie Villerius aanwezig geweest bij de bijeenkomst van de adviescommissie “Economisch Vestigingsklimaat” van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
Deze bijeenkomst vond plaats op locatie. In dit geval bij het Schiedamse bedrijf Huisman.
Tijdens deze bijeenkomst werden drie parallelle sessies gehouden. Ik nam deel aan de sessie die ging over “groen als economische drager”. Een discussie met raadsleden uit de overige gemeenten over de groene gebieden binnen de metropoolregio en hoe je deze moet beschermen en misschien juist economisch kunt gebruiken.

Bij thuiskomst trof ik in mijn mailbox de stukken aan voor de komende raadscyclus.
Dit is de laatste cyclus voor het zomerreces. Hierin behandelen we naast de normale raadsagenda ook de zomernota. Dat betekent zeer veel lees- en denkwerk, een lange dag “op de hei” met de fractie en dubbele vergaderingen.
Waarover later ongetwijfeld meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *