Stadserf “Ontwikkeling Havengebied Schiedam”

Op donderdag 4 juni werden op het stadskantoor van Schiedam drie stadserven gehouden. Een Stadserf is een bijeenkomst die twee doelen kan hebben. Ten eerste het informeren van inwoners en raadsleden van Schiedam over onderwerpen die spelen of gaan spelen in de stad. Ten tweede het informeren van inwoners en raadsleden van Schiedam over onderwerpen die de komende maand behandeld gaan worden in de gemeenteraad.

De bijeenkomst die ik bijwoonde was een informatieve, over de mogelijke ontwikkeling van het havengebied van onze stad. Een van de kurken waar de economie van onze stad op drijft.

Stadserfbijeenkomsten worden in de regel niet uitgezonden via TV of internet. Wat mij betreft een groot gemis. Er wordt trouwens wel nagedacht over de mogelijkheden tot uitzenden.

Het stadserf over de Schiedamse havens heb ik (ik was er toch) met mijn iPad via Periscope live uitgezonden (welkom in 2015!). De opname hiervan heb ik inmiddels op YouTube geplaatst.
Wie het gemist heeft, kan het op deze manier dus altijd nog bekijken.
Beeld en geluid zijn helaas niet professioneel. Maar met enige moeite is het verhaal, dat wat mij betreft zeer interessant is, wel te volgen.

Het is de bedoeling dat het plan met betrekking tot de havens in het najaar behandeld wordt in de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *