Stadsmarketing, het Glazen Huis en het museum…

De komende week is de gemeenteraad twee avonden aanwezig in de Aleidazaal.
Aanstaande dinsdag is de commissievergadering met de punten voor de raadsvergadering van 21 april. 

Tijdens deze vergadering zal ik namens D66 het woord voeren over de Kadernota Stadsmarketing.
(Om deze te lezen hier klikken, punt 3 van de agenda)
Hierin wordt vormgegeven aan de markering van Schiedam als stad waarin het prettig werken, wonen en recreëren is. U als Schiedammer weet dat natuurlijk allang. Maar de rest van het land mag dit ook weten!

Daarna zal ik het woord voeren over de kandidaatstelling voor het Glazen Huis 2016. Wie mij een beetje kent weet dat dit een punt is dat mij erg aan het hart gaat.
Mocht de kandidaatstelling gesteund worden door de raad en mocht het Glazen Huis worden toegewezen aan Schiedam, dan zal door onze stad een behoorlijke investering gedaan worden.
Ik ben van mening dat deze verantwoord is. En ik hoop de meerderheid van de raad dit ook vindt.
Bovenal hoop ik de inwoners van Schiedam te kunnen overtuigen van de meerwaarde die het Glazen Huis voor onze stad kan hebben.
De documenten voor dit agendapunt vindt u hier, bij punt 4 van de agenda.

Woensdag 15 april is de raadscommissie weer bijeen om te spreken over het herstelplan van het Stedelijk Museum. Hier zal Marcel Bregman namens D66 het woord voeren. Maar de afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het mede voorbereiden van dit punt. Dit betekende veel lezen. Behalve het herstelplan heeft de raad een behoorlijke stapel bijlagen aangeleverd gekregen.

Tijdens deze vergadering zijn directeur Diana Wind en de voorzitter van de Raad van Toezicht te gast.
De raadsleden kunnen hen bevragen over het ontstaan en hun ideeën over het oplossen van de financiële problemen. Dit wilde ik al graag toen de problemen van het museum eind vorig jaar aan het licht kwamen. Ik ben dus blij dat de raad nu deze mogelijkheid krijgt.

Ik heb het gevoel dat de meningen van (een groot deel van) de raad en die van de directie over het herstelplan nogal uit elkaar liggen. Dit wordt ongetwijfeld een avond met behoorlijke discussies.
De stukken die bij deze vergadering horen zijn hier te vinden.

Commissievergaderingen worden gehouden in de Aleidazaal en beginnen om 19:30 uur.
Ze zijn vrij toegankelijk, maar ook live te volgen via de website van de gemeente (klik hier).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *