Werkzaamheden 16 maart – 3 april

Zoals gebruikelijk hierbij een verslag van mijn raadswerk in de afgelopen twee weken:

16 maart

Op deze dag ben ik aangeschoven bij een ambtelijk overleg inzake de verbetering van de communicatie door de raad met de inwoners van Schiedam. Ik was hiervoor uitgenodigd omdat ik ook deel uitmaak van een werkgroep die voorstellen gemaakt heeft om de communicatie vanuit de gemeenteraad zelf te verbeteren. Deze voorstellen worden volgende maand besproken in het presidium (de vergadering van alle fractievoorzitters uit de raad).

17 maart

Commissievergadering. Op de agenda geen onderwerpen uit mijn portefeuille. Maar tijdens de vergadering heb ik kort bijgepraat met wethouder Van Steenderen over de situatie van de Winkelstraatmanager Nolenslaan/Groenelaan.
Deze winkelstraatmanager had trouwens een dag eerder via Twitter aangegeven graag met raadsleden een kop koffie te drinken. Hierop reageerden enkele raadsleden (waaronder ik) direct.
Vervolgens heb ik voorgesteld dit met elkaar te doen en te kijken of er vanuit andere fracties (die de oproep nog niet gelezen hadden) belangstelling was aan te sluiten.
Tijdens de commissievergadering van 17/3 heb ik een rondje langs de diverse fracties gemaakt.
Iedereen reageerde positief. Een enkele fractie was helaas op de geplande datum verhinderd.
Maar leuk dat we dit raadsbreed kunnen doen!

18 maart

Dit was de dag van de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen.
Dat betekende ook dat het de laatste dag van de campagne was. Vanaf 16:00 heb ik met twee andere leden van D66 pepermunt uitgedeeld op Station Schiedam.
’s Avonds ben ik aanwezig geweest bij de uitslagenavond in ’t Spul.

21 maart

Dit was weer een zaterdag met een Politieke Stamtafel. GroenLinks, Progressief Schiedam mochten twee gasten ontvangen: Wilco van Erven van de Fietsersbond. Naar aanleiding van wat recente gedachtenwisselingen op Schiedamstad.nl. En mevrouw Pijnacker, die zich inzet voor het behoud en uitdragen van het historische karakter van de Schiedamse binnenstad.

23 maart

Dit was een dag met drie vergaderingen die vloeiend in elkaar overliepen.

Van 17:00 uur tot 18:30 heb ik samen met fractiegenoten Zülfikar Güler en Arjen Kuin bijgepraat met “onze” wethouder Marcel Houtkamp. Een mogelijkheid om op ons gemak stil te staan bij lopende en komende dossiers.
Vanuit de kamer van Marcel kon ik om 18:30 de bestuursvleugel van het Stadskantoor oversteken naar een andere vergaderruimte. Daar vergaderde de “Klankbordgroep Vernieuwend Vergaderen”.
Dit is een groep raadsleden, plus burgemeester Cor Lamers, bestuursadviseur Robin Blokland en raadsgriffier Jan Gordijn. De groep onderzoekt mogelijkheden om raadvergaderingen anders in te richten, met een duidelijker rol voor de inwoners van Schiedam.
Normaal gesproken maakt mijn fractiegenote Juliette Glavimans deel uit van deze werkgroep,
maar vanwege haar tijdelijke afwezigheid neem ik even haar plaats in.

Om 20:00 kon ik deze vergaderruimte weer verlaten en een verdieping lager aanschuiven bij ons fractieoverleg.
Al met al een drukke avond!

24 maart

Op deze avond vond de raadsvergadering plaats. Met een zeer beperkte agenda.
Wel vond op deze avond de beëdiging plaats van Diane Reijnhout tot tijdelijk raadslid. Zij neemt de plaats van Juliette Glavimans in, tot zij hersteld is.
Na afloop zijn we met de fractie en wethouder een glas gaan drinken in het die dag geopende café “Lucas Drinkwinkel” op de Grote Markt. Een aanwinst voor Schiedam!

borrel lucas

25 maart

Samen met Zülfikar aanwezig geweest bij een bijeenkomst op het stadskantoor. Naar aanleiding van een uitnodiging aan raadsleden mee te denken over het nieuwe sport- en bewegingsbeleid van de gemeente Schiedam. De opkomst viel mij eerlijk gezegd wat tegen.
Van de 13 raadsfracties waren er slechts vier vertegenwoordigd: D66, PvdA, VVD en Malkoc.

30 maart

Op maandag heb ik samen met een aantal andere raadsleden op de Nolenslaan de op 17 maart afgesproken kop thee gedronken met winkelstraatmanager Ben Dubbeldam.
Een nuttige bijeenkomst, waarin we met elkaar uitgebreid hebben kunnen stilstaan bij het werk van een winkelstraatmanager en de kansen en bedreigingen van winkels in Schiedam (ook buiten de Nolenslaan).
dubbeldam 300315

3 april

Op Goede Vrijdag ben ik bij een overleg geweest van de vijf coalitiefracties plus opvolgers, ondersteuners en wethouders. De bedoeling was om, na 11 maanden samenwerking, te bekijken hoe de samenwerking verloopt en hoe het gaat met de voortgang van de zaken die in Het Kompas zijn af- en uitgesproken.
Een nuttige middag, ook al omdat je op zo’n moment elkaar weer iets beter leert kennen.
Na afloop zijn we met een groot deel van de groep nog iets gaan eten.
Op eigen kosten vanzelfsprekend. 🙂
coalitieoverleg 030415

Ik wens iedereen fijne paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *