Verslag werkzaamheden afgelopen weken

De februaricyclus is afgelopen dinsdag afgerond.
Een cyclus waarvan ik niet overdreven veel meegekregen, omdat ik een deel van de tijd last had van griep. Gelukkig stonden deze maand geen zaken uit mijn portefeuille op de agenda.

Maar wat heb ik dan de afgelopen weken wèl gedaan?

Wel, in ieder geval fractie-overleggen en raadsbijeenkomsten bijgewoond.

Ook ben ik op 12 februari samen met veel andere raadsleden op uitnodiging van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Schiedam en Schiedamse horecaondernemers te gast geweest bij enkele bedrijven in de binnenstad. Tijdens dit bezoek werd aandacht gevraagd voor onder andere geluidssubsidie (om oude panden “geluidsdicht” te maken), concurrentie met culturele instellingen en terrassenbeleid (moet een ondernemer iedere week zijn terras weghalen omdat de markt daar wil staan?)
Een nuttige en op sommige punten ook leerzame avond!

Natuurlijk ben ik op 14 februari ook aanwezig geweest bij de uitreiking van de Valentijnsprijs. Maar daarover heb ik al bericht.

Vrijdag 20 februari was ik bij de persconferentie van mijn drie collega-raadsleden René Janssen, Kees van der Tuijn en Arie van Wingerden, die hier verklaarden waarom zij uit het AOV gestapt zijn en als eigen fractie verder gaan.
Het lijkt mij niet aan mij om daarover op deze plaats een inhoudelijk oordeel over te geven, maar ik heb wel het idee dat dit geen impulsieve beslissing geweest is. Als je als raadslid voor een partij begint, doe je dat naar ik aanneem niet met de verwachting je op enig moment af te splitsen.
Ik heb hen veel wijsheid en succes gewenst en hoop op voortzetting van het prettige contact dat ik met hen heb.

Komende cyclus verwacht ik mij onder andere bezig te gaan houden met de situatie van het Stedelijk Museum Schiedam (het herstelplan moet dan gereed zijn) en de werkzaamheden van de winkelstraatmanager Nolenslaan/Groenelaan.

Ook zullen we vanaf komende maand ons fractieoverleg iets anders inrichten. Hoewel deze bijeenkomsten in principe al openbaar waren, zullen we vanaf nu eenmaal per maand mensen uitnodigen punten aan te dragen die zij graag met ons willen bespreken.
Dit is een van de zaken die ik heb meegenomen van mijn bezoek aan D66 Zuidplas, waarover ik vorige maand schreef. Ik ben erg benieuwd of hiervan gebruik gemaakt gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *