Wijkbezoek Schiedam-West

Met een aantal fracties uit de gemeenteraad zijn we op zaterdag 30 maart op bezoek geweest in Schiedam-West. Met ontvangst door Ina Blans-Visser en haar team in de Erker, een introductie door wijkregisseur Bobby Scheepe en vervolgens een wandeling langs een aantal punten in de wijk.

Het is mooi om te zien hoe de wijk op een groot aantal punt opknapt of al opgeknapt is. De Schrijversbuurt is in de afgelopen jaren in overleg met de bewoners opnieuw ingericht. Binnenkort wordt dit project opgeleverd. Wat mij betreft een voorbeeld van de manier waarop je samen met de bewoners een wijk aanpakt. Ging alles helemaal goed? Nee, maar daar wordt wel van geleerd.

Verder onder andere op bezoek geweest op Oranjeburg en op het Fabriplein, waar op dit moment de oude woningen gesloopt zijn en er nieuwe gebouwd worden. Ook keken we bij “het Gewilde Westen”. Dit is het blok woningen dat aan de Sint Liduinastraat gebouwd wordt op de plek waar tientallen jaren de MAVO/Zadkine stond. Hier wordt ook een waterberging aangelegd, waar overvloedig regenwater kan worden opgevangen. Bovenop de berging komt een parkeerterrein.

Na afloop keerden we terug in de Erker, waar de raadsleden konden “speeddaten” met bewoners.
Hoofdzakelijk over één onderwerp: de parkeerdruk in grote delen van West. Iets dat inderdaad een probleem is, waar helaas niet één kant en klare oplossing voor te bedenken is. Wel komt er voor de zomer een enquête onder de bewoners van West, waarin men kan aangeven welke problemen men ervaart, waar de deze optreden en waarin ook gekeken wordt voor welke oplossingen men eventueel voelt. Er wordt dus wel gewerkt aan een oplossing.

Een nuttige en ook leuke ochtend en (deels) middag. En voor mij persoonlijk is het ook altijd weer leuk terug te zijn in de wijk waar ik geboren ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *