Vervolggesprek rattenoverlast

Zoals vorige maand al aangekondigd hebben Arjen Kuin en ik op woensdag 5 september namens de fractie van D66 een gesprek gevoerd met wethouder Jeroen Ooijevaar, naar aanleiding van de beantwoording van onze schriftelijke vragen inzake de rattenoverlast.

Onderwerpen waren met name de mogelijkheden tot het snoeien en vervangen van bossages op plekken met overlast van ratten en de samenwerking tussen gemeente en bewoners.
Want dat laatste is wat ons betreft essentieel voor het mogelijk oplossen van de overlast. In de beantwoording van onze vragen ontbrak dit onderwerp.

Het gesprek met de wethouder heeft echter duidelijk gemaakt, dat wij wel degelijk op een lijn zitten.
Er vinden proeven plaats in Oost en in Nieuwland krijgt Willy Heikamp eindelijk aandacht voor haar initiatieven om de vervuiling en overlast in haar straat aan te pakken.
Daarnaast heb ik nog extra aandacht gevraagd voor het snoeien van bosjes of het vervangen ervan. En we hebben aandacht gevraagd voor het aanbod van een moskee om voorlichting te geven over zorgvuldig en nuttig omgaan met voedselresten.

Na het gesprek met de wethouder ben ik (samen met hem) naar de bijeenkomst van de G1000 in De Erker gegaan. Hier stond ook vervuiling en rattenoverlast centraal.
Een ding is duidelijk: de overlast door ratten wordt herkend en erkend in Schiedam. En voor wat betreft de aanpak hiervan lijken gemeente en bewoners elkaar steeds beter te vinden. Dat vind ik een heel hoopgevend teken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *