Het allerlaatste verslag! Van deze raadsperiode tenminste….

Vier jaar lang heb ik u via de website en via Facebook op de hoogte gehouden van mijn werkzaamheden als raadslid. Ik plaatste artikelen en periodiek een overzicht van mijn activiteiten.
Begin februari heb ik mijn meest recente overzicht online gezet.
En dit wordt dan echt mijn laatste overzicht van deze periode. Of het ook mijn allerlaatste overzicht is? Dat weet ik op vrijdag 23 maart a.s.,  wanneer de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad bekendgemaakt wordt. Natuurlijk hoop ik, dat de kiezers van Schiedam D66 en mij voldoende stemmen gunnen om verder te gaan. Maar dat is dus aan u!

In ieder geval bedank ik mijn mede-schiedammers voor de leuke en interessante contacten in de afgelopen jaren!

Dan nu mijn werkzaamheden. De raad heeft de afgelopen twee maanden maar beperkt gedraaid. Daarnaast heb ik zelf een paar stappen terug gedaan, in verband met een examen voor mijn werk. En ik ben, zoals zoveel mensen, ook even geveld geweest door de griep. Dus dit is niet het meest boeiende verslag van de afgelopen vier jaar. J

Op dinsdag 6 februari nam ik deel aan het laatste overleg van de agendacommissie. Mijn voornemen is, om als ik weer gekozen word, mij kandidaat te stellen voor de nieuw te vormen agendacommissie.
Als dit lukt, wil ik voorstellen inbrengen om de vergaderingen van de gemeenteraad toegankelijker en aantrekkelijker  te maken voor de inwoners van Schiedam.

Op donderdag 8 februari was ik te gast bij basisschool de Wieken in Schiedam-West. Hier sprak ik met ouders en de directrice van de school over de herinrichting van het gebied rond de school en de overlast die zij ondervinden van hondenpoep.
Hierover heb ik vervolgens contact opgenomen met de wijkprocesmanager.

Op 14 februari was ik natuurlijk aanwezig bij de uitreiking van de D66 Valentijnsprijs. Die ging dit jaar naar de vrijwilligers van de buurtpreventie in Schiedam. (klik hier)

Op zaterdag 17 februari nam ik deel aan het Open Huis van de gemeenteraad op het Stadskantoor. Samen met collega-raadslid Onno Spek verzorgde ik een rondleiding door de raadszaal en het Stadskantoor.

22 februari

Op deze dag had ik telefonisch contact met een bewoner van de Anna van Saksenstraat op Oranjeburgh. De contacten tussen de gemeente en de bewoners zijn nog altijd niet goed. Ik heb met deze bewoner meegedacht over een manier om deze verhouding te verbeteren.

Op 24 februari publiceerde ik een opiniestuk over de cultuur in Schiedam. Mijn conclusie: Koester het! (Klik hier voor het artikel).

Op donderdag 1 maart was ik te gast in de studio van Omroep  Wetering, om te spreken over mijn opiniestuk over de cultuur in Schiedam. (Klik hier).

Op dinsdag 6 maart was ik aanwezig bij de laatste vergadering van de gemeenteraad van deze raadsperiode. Een  vreemd idee. En tegelijkertijd het besef, dat vier jaar omgevlogen zijn!
En ook vreemd dat een aantal collega’s, zoals mijn fractiegenote Diane Reijnhout sowieso niet zal terugkeren.

Op vrijdag 9 maart was ik aanwezig bij de uitreiking van alweer de vierde Jillis Bruggemanpenning. Ditmaal aan Barbara Barend. Een indrukwekkende bijeenkomst!
(Voor het verslag: klik hier).

Op maandag 12 maart heb ik eerst een kort bezoek gebracht aan de Anna van Saksenstraat, om te kijken hoe de situatie daar nu ter plekke was. Vervolgens heb ik een kop koffie gedronken met een Schiedammer, die ik alleen van Twitter kende. En die daar regelmatig, als rechtgeaard Schiedammer zijn mening geeft aan lokale politici. Erg leuk om meningen uit te wisselen!

En voor de rest heb ik veel, heel veel op straat gestaan om flyers uit te delen en met stadsgenoten te praten over de verkiezingen.

Daarmee ga ik de komende dagen nog door. Op naar 21 maart!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *