Terugblik op november

De voorlaatste raadscyclus van het jaar zit er op. Hieronder een terugblik op mijn activiteiten als raadslid in deze maand.  (Met een staartje van oktober erbij).

Op maandag  30 oktober hadden fractievoorzitter Marcel Bregman en ik een gesprek met Deirdre Carrasso, de directeur van het Stedelijk Museum Schiedam.

Aansluitend nam ik deel aan de fractievergadering van D66 Schiedam.

Op dinsdag 31 oktober  nam ik deel aan de vergadering van de agendacommissie, waarin onder andere de raadsagenda van november vastgesteld werd.

Op dinsdag 7 november vergaderde de gemeenteraad over de begroting voor 2018. Mijn rol tijdens deze vergadering was vooral luisteren, aantekeningen maken en fractievoorzitter Marcel Bregman van advies voorzien.

Op zaterdag 11 november was ik te gast in het programma Wenneker Live van de Stadsomroep Schiedam. Klik hier om dit interview terug te zien.

Op maandag 13 november nam ik deel aan het fractieoverleg van D66 Schiedam.

Op dinsdag 14 november presenteerde ik het Stadserf over de herziene cultuurvisie van de gemeente Schiedam.

Op donderdag 16 november was ik aanwezig bij de opening van het Suikerzoet Filmfestival, in de Grote Kerk. Dit festival bezocht ik daarna ook nog op zaterdag.

Op dinsdag 21 november nam ik deel aan de vergadering van de raadscommissie.
ik stelde vragen over fietsgraveeracties en behandelde de agendapunten “cultuurvisie” en evaluatie Metropoolregio”.

Op woensdag 22 november was ik aanwezig bij de informatie- en inspraakbijeenkomst inzake de herinrichting van de Westfrankelandsedijk. Een verademing ten opzichte van alles wat we in de afgelopen maanden rond deze kwestie hebben meegemaakt. Voor een verslag, klik hier.

Op donderdag 23 november nam ik deel aan het stadserfvoorzittersoverleg, op het stadskantoor.

Op maandag 27 november werd ik gebeld door AD-journaliste Sandra Don. Zij had vragen over de conceptkieslijst van D66 Schiedam. Hierop staan mijn fractiegenoten Arjen Kuin, Zülfikar Güler, wethouder Marcel Houtkamp en ik op lage plaatsen. Dit heeft geleid tot discussie binnen D66 Schiedam.  Naar aanleiding van Sandra’s vragen verscheen de volgende dag een artikel over dit onderwerp in het AD. Op deze site schreef ik een uitgebreide toelichting over deze zaak. Klik hier om dit te lezen.

’s Avonds nam ik deel aan het overleg van de agendacommissie. We keken terug op de afgelopen raadscyclus en stelden de agenda voor december vast.

Dinsdag 28 november was de raadsvergadering. Hierin maar een agendapunt ter bespreking: het raadsvoorstel over de herziene cultuurvisie. Namens D66 was ik op dit punt woordvoerder.
De bijdrage die ik hierbij uitsprak kunt u terugzien door hier te klikken.

In december is er voor het laatst een volle raadsagenda. Na de jaarwisseling zullen er geen zware of controversiële onderwerpen meer behandeld worden. Dit gaat pas weer gebeuren na de raadsverkiezingen van 21 maart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *