Dat was een drukke maand!

Ik verwachtte al, dat de maand september een drukke periode zou worden. En inderdaad, dat werd het! Hieronder vat ik samen, wat ik als raadslid zoal de afgelopen maand gedaan heb. Met links naar de betreffende artikelen.

Op maandag 4 september nam ik deel aan het eerste fractieoverleg van D66 na het zomerreces.

Op dinsdag 5 september had ik aan het eind van de middag een bespreking op het Stadskantoor, ter voorbereiding op het Woonerf, dat ik op 13 september voorzat
Die avond was ik aanwezig bij het Stadserf inzake het parkeerbeleid in Schiedam.

Op zaterdag 9 en zondag 10 september verbleef ik overdag het grootste deel van de tijd in het centrum van Schiedam. In verband met de Open Monumentendagen, de Open Kunstroute, Parade aan de Schie, de boekenmarkt en Opera aan de Schie. (Voor verslag, klik hier)

Op dinsdag 12 september nam ik deel aan de eerste commissievergadering na het reces. Ik behandelde drie punten:
Tijdens de rondvraag stelde ik vragen over de diefstal van scootmobielen in Schiedam. Verder was ik woordvoerder tijdens de agendapunten inzake de Kadernota OV en het evaluatierapport inzake de Proveniersbrug.

Ook leidde ik eerder die dag een vraag van een inwoner van Schiedam door naar een wijkprocesmanager.

Op woensdag 13 september was ik gastheer tijdens een extra Stadserf, met enkel woonthema’s.
Het was de tweede keer dat ik een Stadserf mocht presenteren. En ik merk, dat ik het leuk vind om te doen!

Op donderdag 14 september was ik te gast bij Omroep Wetering, om te praten over de diefstal van scootmobielen in Schiedam. (Klik hier).

Op zaterdag 16 september bezocht ik de Woonbeurs in de Grote Kerk en het Chocoladefestival van de Bonte Koe in de Havenkerk.

Op maandag 18 september had ik ’s avonds overleg met de griffie en de overige voorzitters van het Stadserf . We keken terug op de afgelopen Stadserven en bespraken de bijeenkomsten die in de komende maand georganiseerd gaan worden.

Aansluitend had ik over met de fractie van D66, onder andere ter voorbereiding op de raadsvergadering van de volgende dag.

Dinsdag 19 september was een drukke avond.
Om kwart voor zeven was ik aanwezig op het Stadskantoor, om de geloofsbrieven te onderzoeken, van de raadsleden die die avond benoemd werden als lid van de raad.
Tussen zeven en acht was ik een van de drie raadsleden, die gastheren/-vrouw waren voor de Gasten van de Raad van die avond.
En natuurlijk was er vanaf 20:00 uur de raadsvergadering zelf. Hierin heb ik ervoor gekozen niet het woord te voeren inzake de zienswijze op de Kadernota OV van de Metropoolregio. Omdat alles wat mij betreft al voldoende gezegd en beantwoord was in de commissievergadering.
Een klein traantje die avond: mijn maatje in de fractie, Juliette Glavimans, trad die avond wegens gezondheidsredenen terug.

Op woensdag 20 september nam ik deel aan een workshop “Vloggen”, die voor raadsleden georganiseerd werd door de griffie. Een enorm leuke en leerzame avond. Ongetwijfeld gaat u in de komende tijd resultaten hiervan terugzien!

Op donderdag 21 september was ik aanwezig bij het wijkoverleg Spaland/SveaParken.

Op zaterdag 23 september was ik namens D66 Schiedam aanwezig op de Brandersfeesten.
We deelden ballonnen uit en gingen in gesprek met inwoners van Schiedam. (klik hier)

Later op de middag was ik namens D66 aanwezig bij de uitreiking van het manifest van Energiek Schiedam aan de politieke partijen in onze stad. (Klik hier).

Tenslotte was ik op maandag 25 september aanwezig bij de opening van de watertaxihalte in de Wiltonhaven in Schiedam. Een mooie gelegenheid om mijn cursus vloggen in de praktijk te brengen! (Klik hier)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *