Wat deed ik allemaal sinds 1 mei?

Hierbij een overzicht van mijn werkzaamheden als raadslid, gedurende de afgelopen twee maanden.

Maandag 1 mei 

’s Middags was ik aanwezig bij de overhandiging van het eerste ticket voor de openluchtproducties “in het Wild, theater in de Wijk” in juni.
Hier stond ik wel met een dubbele pet op. Naast raadslid was ik ook trotse vader. Mijn zoon Bart, die meespeelt in twee van de drie producties, was door de organisatie gevraagd het eerste ticket te overhandigen aan wethouder Houtkamp.

Woensdag 3 mei

’s Avonds was ik aanwezig bij het wijkoverleg Woudhoek. Wegens de vakantieperiode was dit een vrij korte bijeenkomst.

Donderdag 4 mei 

’s Avonds nam ik deel aan de Dodenherdenking bij het oorlogsmonument op de Kop van de Plantage.
Omdat onze fractievoorzitter Marcel Bregman verhinderd was, liep ik namens D66 met de fractievoorzitters mee tijdens de legging van de krans namens de gemeenteraad.

Zondag 7 mei

’s Middags was ik aanwezig bij de première van de documentaire over Pierre Janssen. Deze was op 28 mei op TV te zien. Een absolute aanrader. Prachtige film!

Maandag 8 mei 

Op deze avond was ik aanwezig op de informatieavond over de toekomst van de Wilhelminahaven.

Maandag 15 mei 

’s Ochtens was ik in het Paleis van Justitie als toeschouwer aanwezig bij hoger beroep van ex-burgemeester Wilma Verver tegen BING, over het wel of niet rectificeren van twee artikelen op de website van BING.
Tot mijn grote verbazing greep mevrouw Verver mijn aanwezigheid aan om zich tegen de rechter te beklagen over de berichten die ik over haar op Twitter zet. Deze zijn volgens haar “te schunnig voor woorden”. Ook beschreef ze mij, en een andere aanwezige als “vuilspuiers”.
Jammer dat je op zo’n moment niet mag reageren. In de eerste plaats had haar betoog over mij niets te maken met de reden waarom zij in de rechtbank was. In de tweede plaats herken ik mij totaal niet in haar woorden.

’s Avonds nam ik deel aan het fractieoverleg van D66 Schiedam.

Dinsdag 16 mei was ik aanwezig bij het Stadserf over de toekomstige verkeerssituatie op de Koemarkt. Het idee om het autoverkeer in de Oranjestraat en in het centrum te verminderen, door het onmogelijk te maken vanaf de Koemarkt linksaf de Broersvest op te rijden, maakt nogal wat vragen en hier en daar emoties los.
Ik vind het geen slecht idee. Mits de ingang van de Passage Parkeergarage (ongeveer) op dezelfde plaats blijft. Verplaatsen naar de Broersvest, zoals ook een plan is, is wat mij betreft niet aansluitend op deze plannen en overbodig duur.

Op donderdag 18 mei was ik aanwezig bij het Stadsgesprek inzake het sociaal domein, in de Grote Kerk in Schiedam.

Op zaterdag 20 mei hield de fractie van D66 Schiedam haar jaarlijkse fractiedag. Op zo’n dag zitten we informeel bij elkaar en praten we bij over een aantal onderwerpen.
Halverwege de dag nodigen we wethouder Houtkamp uit mee te lunchen.

Maandag 22 mei  

Aan het eind van de middag had ik samen met fractievoorzitter Marcel Bregman een gesprek met het bestuur van het Centrummanagement. Dit is het vertegenwoordigend orgaan van de ondernemers in de binnenstad. We spraken over de voorgenomen afschaffing van de reslamebeslasting, de verkeersmaatregelen rond de Koemarkt en

s Avonds nam ik deel aan het fractieoverleg van D66 Schiedam

Dinsdag 23 mei
Op deze avond was de vergadering van de raadscommissie. Hierbij was ik echter niet aanwezig, in verband met de twintigste verjaardag van mijn zoon.

Maandag 29 mei 

’s Avonds nam ik eerst deel aan de vergadering van de agendacommissie.
Aansluitend ging ik direct door naar ons fractieoverleg.

Dinsdag 30 mei

Aan het eind van de middag was ik aanwezig op de afscheidsreceptie van Jaap Pegtel; medewerker van de griffie.

Op deze avond vond de raadscommissie ter voorbereiding op de behandeling van de jaarstukken plaats. Voorafgaand daaraan stelde ik schriftelijke vragen. Deze leest u hier.

Donderdag 1 juni 

Deze avond nam ik deel aan het fractieoverleg van D66 Schiedam. Door omstandigheden een beperkt gezelschap, want alleen fractievoorzitter Marcel Bregman en ik waren aanwezig.

Vrijdag 2 juni 

Op deze avond bezocht ik de theatervoorstelling “Tramlijn Begeerte” van KNAP. In het voormalige hotel De Kroon.

Dinsdag 6 juni 

Op deze avond nam ik deel aan de raadsvergadering.
Omdat fractiegenoot Arjen Kuin afwezig was, voerde ik namens de fractie het woord tijdens de behandeling van het raadsvoorstel inzake “Afval the Challenge”.

Woensdag 7 juni 

Aan het eind van de middag was ik aanwezig op het Stadskantoor. Om de Stadserfbijeenkomst van 13 juni voor te bereiden.

Zaterdag 10 juni 

Met collega-raadslid Karin Kayadoe uit Ridderkerk bezocht ik het Jeneverfestival en het feest in de Plantage. Om haar goed kennis te laten maken trakteerde ik haar eerst op een tochtje in de Fluisterboot.

Zondag 11 juni 

Deze middag was ik aanwezig bij de openluchtvoorstelling “Hart voor de Zaak”.
Als raadslid, maar ook als trotse vader. Want mijn zoon speelde een prominente rol in deze voorstelling. (En ja, op eigen kracht bereikt).

Maandag 12 juni 

Op deze avond nam ik deel aan ons fractieoverleg. Ter voorbereiding op de behandeling van de raadscommissie van 20 juni.

 
Dinsdag 13 juni 

Op deze avond was ik voor het eerst gastheer/voorzitter tijdens een presentatie op het Stadserf.
Deze presentatie ging over de plannen voor nieuwbouw (sportterreinen en woningen) op Sportpark Harga. Enorm leuk om te doen!

Woensdag 14 juni 

Op deze avond was de commissievergadering, ter voorbereiding van de behandeling van de zomernota. Hierbij was ik echter niet aanwezig, aangezien mijn zoon die middag geslaagd was voor zijn HAVO-examen.

Donderdag 15 juni 

’s Avonds was  ik als lid en als raadslid aanwezig op de ledenvergadering van D66 Schiedam.

Maandag 19 juni 

Overdag heb ik het fractieoverleg van D66 voorbereid, waaraan ik ’s avonds deelnam.

Dinsdag 20 juni 

’s Ochtends zijn er in mijn tuin filmopnamen gemaakt voor een spot van Irado, over “Taxus voor Hoop”, de actie om taxussnoeisel in te leveren ten behoeve van het maken van chemotherapieën.

’s Avonds nam ik deel aan de commissievergadering. Hierin voerde ik het woord over de Kloosterplaats en over het openbaar vervoer in Schiedam.

Donderdag 22 juni 

’s Middags telefonisch contact gehad met de bewoner in de Nieuwstraat, die al ruim 5 jaar twee afvalcontainers pal voor zijn huis heeft staan. Vandaag kwam in de media, dat deze eindelijk verplaatst zullen worden. Naast de vele inzet die hij hier zelf voor heeft gepleegd, heb ik er in de raad en bij de wethouder aandacht voor gevraagd.

’s Avonds had ik een gesprek met Terry Bouhuizen, sinds kort directeur van de Stadsomroep Schiedam.

Zaterdag 24 juni 

’s Ochtends was ik te gast bij Stadsomroep Schiedam. In het programma Café Lokaal vertelde ik samen met wethouder Van Aaken over “Taxus voor Hoop”.

’s Middags was ik aanwezig bij de theatervoorstelling “Oh ja joh, hoezo dan”?  Van de Stokerij.
Deze openluchtvoorstelling, in winkelcentrum Hof van Spaland, ,maakte deel uit van het drieluik “In het Wild”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *