Afronding Kloosterplaats nabij!

Tijdens de commissievergadering van 20 juni heb ik namens D66 vragen gesteld over de Kloosterplaats. Enerzijds wilden wij een toelichting op het feit, dat er een aanvullend budget van € 99.500 nodig is voor het voltooien van de Kloosterplaats. Anderzijds wilden wij graag een verklaring voor het feit, dat het zo lang duurt, voor de Kloosterplaats volledig klaar is.

Dat dit allemaal zo lang duurt, is onze fractie een doorn in het oog. Wij hebben jaren gepleit voor het anders en netter aankleden van deze plaats. Dan willen we het project nu ook afgerond zien ook!

In antwoord op mijn vragen gaf wethouder Houtkamp aan, dat het extra budget grotendeels te maken heeft met de duurder dan verwachte bodemsanering en niet begrote organisatiekosten.
Het budget wordt betaald uit de reserve binnenstad.

Dat het project langer duurt dan verwacht heeft met name te maken met het feit, dat dit geen project van de gemeente alleen geweest is, maar een samenwerking met “Bolwerk”; een initiatief naar aanleiding van “Schiedams Doen”.

In  antwoord op onze kritiek verzekerde de wethouder, dat het extra budget voldoende moet zijn om alle nog benodigde kosten te dekken. Ook  zegde hij toe, dat de Kloosterplaats eind augustus voltooid is.

Als dat zover is, heeft Schiedam er op een plek die jarenlang een troosteloze aanblik bood een prachtig binnenstadsparkje bij!

Om terug te kijken:
De vragen van D66 en de antwoorden van wethouder Houtkamp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *