Werkzaamheden april, een samenvatting.

Zoals gebruikelijk een samenvatting van mijn werkzaamheden in de afgelopen weken.

Zaterdag 25 maart:

Aan het eind van de ochtend was ik als politieke gast aanwezig in het programma Café Lokaal van de Stadsomroep Schiedam. Klik hier.

Maandag 27 maart

’s Middags heb ik een bezoek gebracht aan de griffie op het Stadskantoor.
Om enkele lopende zaken door te spreken.
’s Avonds heb ik deelgenomen aan de fractievergadering van D66 Schiedam, ter voorbereiding op de commissievergadering van 4 en 5 april.

Zaterdag 1 april

Op deze dag ben ik op bezoek geweest bij Stichting Net Niet Genoeg op het Bachplein, waar de eerste van hun twee “Net Niet Genoegdagen” werd georganiseerd.
Klik hier.

Maandag 3 april

Naar aanleiding van de mishandeling van een homoseksueel koppel in Arnhem vond op deze dag op social media de actie “Alle mannen hand in hand plaats”.
In het kader hiervan heb ik collega-raadsleden Serkan Kilickaya (PvdA) en Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) benaderd. Samen hebben wij, op het regenboogzebrapad in het centrum van Schiedam, meegedaan aan deze actie. Klik hier.

Dinsdag 4 april

’s Avonds nam ik deel aan de vergadering van de raadscommissie.
Namens D66 was ik woordvoerder op de agendapunten over het uitvoeringsprogramma binnenstad en over het invoeren van een leegstandsverordening voor de binnenstad.
Voor de vragen die ik vooraf stelde over de binnenstad, klik hier.
Voor het stuk over de leegstandsverordening tijdens de commissie, klik hier.

Maandag 10 april

Op deze avond nam ik deel aan het fractieoverleg van D66 Schiedam.

Dinsdag 11 april

Op deze avond voerde ik namens D66 het woord tijdens de vergadering van de gemeenteraad, bij de behandeling van de leegstandsverordening. Klik hier.

Dinsdag 18 april

Op deze avond nam ik deel aan het bezoek van de gemeenteraad aan de politie Schiedam.
Vanuit de politie kregen wij informatie over hun werkzaamheden in de afgelopen periode. Tevens is er van gedachten gewisseld over het omgaan met radicalisering en het vroegtijdig signaleren van (en voorkomen van) mogelijk crimineel gedrag bij jongeren.

Woensdag 19 april

’s Avonds was ik aanwezig bij een vergadering van de Auditcommissie van de Schiedamse Raad.
Aan de order waren de jaarstukken van de gemeente over 2016 en het Meerjarenprogramma Grondexploitaties. Er werden twee presentaties voor de raad gehouden over deze onderwerpen.
Wat mij betreft zeer nuttig en leerzaam. Met name de presentatie over de wijze waarop omgegaan wordt met grondexploitaties.

Dit was de laatste raadsactiviteit van de maand april. Momenteel is het reces. Na de meivakantie volgt de nieuwe vergadercyclus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *