Werkzaamheden eind januari

Sneller dan de vorige keren geef ik hierbij een overzicht van mijn werkzaamheden als raadslid in de afgelopen periode.

Maandag 23 januari

Op mijn fiets op mijn gemak een rondje door Schiedam gemaakt en een aantal plaatsen bezocht, die op dit moment aangepakt worden, of aangepakt gaan worden.
Zoals  het tunneldak van de A4 (om te kijken naar de aangeplante jonge bomen/veren), de bouw op Harga, het Poldervaartfietspad en kruisingen die aangepakt gaan worden.
P1200621P1200671

Daarna bijgepraat met Ted Konings, van Schiedam 24 en de aanstaande hoofdredacteur van Stadsomroep Schiedam.

Aansluitend bezocht ik in de Hagazaal de informatiebijeenkomst over het beplantingsplan inzake het tunneldak op de A4.

Dinsdag 24 januari

Raadscommissie, als voorbereiding op de raadsvergadering van 31 januari. Mijn bijdrage aan deze vergadering was erg beperkt. Enig agendapunt uit mijn agenda was de zienswijze, die onze gemeente samen met Vlaardingen en Maassluis wil indienen, inzake de aanstaande busconsessies van de Metropoolregio. Omdat ik deze zienswijze goed en volledig vond, heb ik tijdens de vergadering geen mondelinge bijdrage geleverd.

Ook had ik vooraf vragen gesteld over een brief van de Stichting Schippersbelangen, inzake de aanleg van de Taanbrug. Dit is de brug, die ter hoogte van De Bonte Koe wordt aangelegd over de Lange Haven.
De schippers hebben hierover een zienswijze ingediend, waarin zij enerzijds aangeven blij te zijn met enkele aanpassingen, maar ook wat zorgen uitspraken. D66 wilde graag weten wat de stand van zaken is met betrekking tot deze kwestie.
Wethouder Van Steenderen gaf aan in gesprek te zijn met de stichting. D66 heeft in de commissie gezegd hiervan op de hoogte gehouden te willen worden.

Woensdag 25 januari

Op deze avond woonde ik in Capelle aan den IJssel een bijeenkomst van de Metropookregio bij, over de op te stellen kadernota OV.
Dit was tegelijkertijd een weerzien met Leefbaar Ridderkerk gemeenteraadslid Karin Kayadoe, met wie ik het prima kan vinden.
karin kayadoe 250117

Maandag 30 januari

’s Middags was ik op bezoek bij Irado, om samen met wethouder Patricia van Aaken de taxusactie van 2016 af te sluiten. Hierover later meer op deze website.

’s Avonds nam ik deel aan het fractieoverleg van D66 Schiedam, ter voorbereiding op de raadsvergadering van 31 januari.

Dinsdag 31 januari.

Een drukke avond!
Om 19:00 uur een korte vergadering van de Stadserfvoorzitters. Tot die groep ben ik recent toegetreden.

Aansluitend heb ik samen met collega-raadsleden Robert Berns en Jeroen Ooijevaar de geloofsbrieven gecontroleerd van het die avond te benoemen tijdelijk raadslid van de SP: Sander Berkhouwer.

En vervolgens een minuut voor aanvang de Aleidazaal binnen gestapt, om deel te nemen aan de gemeenteraadsvergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *