Hoogstraat Plus, 2e bijeenkomst

Op woensdag 7 december was ik aanwezig bij de tweede “Hoogstraat Plus”-bijeenkomst. Een bijeenkomst waar wie dat maar wilde kon meedenken over de toekomst van onze Hoogstraat.

Die toekomst kan bestaan uit verschillende onderdelen. Zoals de inrichting: hoe kan de Hoogstraat het best ingericht worden, als hij binnenkort op de schop gaat. Maar ook over de invulling van de panden.  En bijvoorbeeld ook wel uit diverse vormen van samenwerking.

Zo’n 60 mensen waren bij elkaar gekomen in het Stedelijk Museum, zelf natuurlijk ook “bewoner” van de Hoogstraat. Deze 60 mensen waren een mix van bewoners, ondernemers (helaas niet zoveel), belangstellenden, afgevaardigden uit de cultuursector, ambtenaren en politici.

In verschillende groepen werd over de diverse onderwerpen gediscussieerd en er werden ideeën omgezet in besluiten. Ongetwijfeld zal niet alles wat op deze avonden (er komen er meer) besproken en besloten wordt ook echt werkelijkheid kunnen worden. Maar er komen zeker nuttige ideeën en initiatieven uit voort.

Wat duidelijk is, is dat er zeker een groep mensen is, die de waarde en toekomst van de Hoogstraat ziet. En dat vind ik, niet alleen als raadslid, maar ook als geboren en getogen Schiedammer en regelmatig bezoeker (en consument) van het centrum een zeer hoopgevende constatering!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *