Werkbezoek: Growing Green

Op zaterdag 26 november ben ik, samen met raadsleden van PvdA, Leefbaar Schiedam en GroenLinks op bezoek geweest in Delft. Ook wethouders Van Aaken en Van Steenderen en mensen van Woonplus waren aanwezig.

We bezochten een woning in een jaren ’60-flat, die onlangs helemaal gerenoveerd is volgens het “Growing Green” concept. Dit een pakket van maatregelen, die een oude woning helemaal duurzaam verbouwt. Hierdoor kent hij zo weinig mogelijk verlies aan warmte en gebruikt hij minder energie.
De woning is niet meer aangesloten op aardgas, maar heeft een eigen warmtepomp.

Dit zou een methode kunnen zijn om in de toekomst galerijflats uit de jaren ’60 -’70 (en daar hebben we er nogal wat van in Schiedam) duurzaam te renoveren. Hierdoor kunnen dit soort woningen langer mee, in plaats van dat zij gesloopt hoeven te worden.

Het is een vrij nieuw concept. De bewoonster van de woning die wij bezochten zal deze in de komende dagen betrekken. Hoe de woning functioneert en of dit bevalt, zal in het komende jaar gevolgd gaan worden.
Of het ook financieel haalbaar is om dit op grote schaal aan te pakken, moet ook nog blijken.
Voorlopig gaan we dit volgen!

Het was een leuk en nuttig bezoek, dat georganiseerd werd op initiatief van collega-raadslid Peter Groeneweg van de PvdA. Waarvoor dank!

IMG_1213 IMG_1212 IMG_1198 IMG_1196

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *